Nieuws

Twintig jaar later regelt Daniëlle opnieuw een speeltuin in Muziekwijk

today13 juli 2023 194

Achtergrond
share close

Een speeltuin in Muziekwijk krijgt nieuwe speeltoestellen nadat de oude toestellen twee jaar geleden door de gemeente zijn weggehaald. Destijds was er geen budget om het toestel te vervangen, dus kwam er niks voor terug. Na vele onderhandelingen is het de bewoners Daniëlle Post, Monique Olfers en Bianca Kooman gelukt om van de plek weer een echte speeltuin te maken.

Het is niet voor het eerst dat ze dit voor elkaar krijgt. Twintig jaar geleden verzamelde Post als kind handtekeningen voor de oprichting van een speeltuin in haar wijk. Dat was succesvol en de speeltuin werd gebouwd in het hofje van de Cellostraat, Harpstraat en Pianoweg in Muziekwijk.

Geen geld

De speeltoestellen hebben er twintig jaar gestaan. Omdat de toestellen in slechte staat verkeerden en niet meer te repareren waren, heeft de gemeente Almere twee jaar geleden besloten om de toestellen weg te halen. De gemeente had toen niet het geld om een ander toestel terug te laten komen.

Voor Post was het onaanvaardbaar om de speeltuin weg te halen, dus kwam ze weer in actie. “Ik woon nog steeds in dezelfde straat en ik zie dagelijks twintig tot dertig kinderen spelen in de speeltuin. Er moet een plek zijn waar kinderen in de buurt kunnen buitenspelen”, zegt Post.

Nieuwe toestellen 

Na vele onderhandelingen is het Post gelukt ervoor te zorgen dat er een nieuwe speeltuin komt. Post en de buurtbewoners mochten uit een assortiment van toestellen kiezen die eerder waren weggehaald bij andere speeltuinen in Almere. Deze toestellen werden verwijderd vanwege het ‘uitsterfbeleid’ van de gemeente, wat inhoudt dat ze niet langer kunnen worden onderhouden en uiteindelijk worden verwijderd.

Zo komt er een speelhuis met een glijbaan en een grote wip. De gemeente heeft een aannemer gevonden die de toestellen gaat plaatsen. De speeltuin is donderdag 13 juli of vrijdag 14 juli klaar.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Mijn vrouw ,en een borrel erbij wij zijn met het Strand festival van de partij nu de kaarten nog winnen!!

today12 juli 2023 1


0%