Nieuws

Twintig bewoners Almere Poort maken bezwaar tegen komst verslaafdenopvang

today9 januari 2024 6

Achtergrond
share close

Zo’n twintig bewoners van Almere Poort hebben bij de gemeente formeel bezwaar gemaakt tegen de komst van verslaafdenopvang Domus naar hun wijk. De locatie van de opvang is vlakbij scholen gepland.

Omwonenden konden tot vandaag een zienswijze tegen het plan indienen bij de gemeente. Uit de reacties blijkt dat wijkbewoners bang zijn voor de veiligheid van hun kinderen.

“Dagelijks fietsen/lopen duizenden kinderen langs die plek”, valt in één van de zienswijzen te lezen. “Kinderen zien verslaafden, drugs en spuiten op straat liggen.”

“Kinderen zien verslaafden, drugs en spuiten op straat liggen”

– bewoners Almere Poort

Verplaatsing locatie

De gemeente Almere wil een locatie van de verslaafdenopvang Domus vanuit het centrum verplaatsen, omdat de huidige locatie is verouderd en de overlast in het centrum te groot is. Daar zijn meerdere opvangen voor verslaafden gevestigd.

Door in Poort een locatie te openen, hoopt de gemeente die overlast te verminderen. Uit de ingezonden reacties op de plannen blijkt dat de bewoners juist bang zijn dat die overlast nu naar hun wijk komt.

Heet hangijzer

Dat de omwonenden in Almere Poort zich verzetten tegen de komst van een verslaafdenopvang naar hun buurt is niet nieuw. Vorig jaar februari gingen politici en bewoners nog met elkaar in gesprek over de verhuisplannen van Domus naar Poort. Toen kwam men niet nader tot elkaar.

Domus is een Beschermd Wonen-woonvorm van het Leger des Heils en heeft meerdere opvanglocaties in Almere. Eerder vandaag liet wethouder Froukje de Jonge nog weten zich zorgen te maken over protesten, vanwege de verhuizing van een andere locatie waar verslaafden worden opgevangen.

Het voorlopige ontwerp van de opvang wordt dinsdagavond gepresenteerd in de Topsporthal in Almere Poort. Het gaat om het uiterlijk en de indeling van het gebouw en de omgeving. De avond is van 19.00 tot 21.00 uur en iedereen is welkom.

 

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Wegen in Almere bestrooid vanwege gladheid

De gemeente Almere is zondag is begonnen met een volledige strooiactie. Zaterdag zijn de al bruggen bestrooid vanwege mogelijke gladheid. Nu worden ook de wegen met zout gestrooid.  De komende dagen wordt het kouder en gaat het ’s nachts vriezen. Er is dus kans op gladheid en daarom start de gemeente met een preventieve strooiactie. https://twitter.com/gladheidalmere/status/1743955250665406810

today8 januari 2024 15


0%