Nieuws

Twijfel over ambitieuze woningbouwplannen Almere: ‘Woningen op de tocht’

today17 oktober 2023 7

Achtergrond
share close

Verschillende politieke partijen in Almere twijfelen over de ambitieuze woningbouwplannen van de gemeente. Maandag werd bekend dat de provincie Flevoland samen met de gemeenten Almere en Lelystad voorstelt om in de steden de komende tijd 90.000 woningen te bouwen.

Het voorstel ‘Duidelijk Anders’ zal uiteindelijk worden ingediend bij de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Dat is het samenwerkingsverband van provincies en gemeenten in de Randstad.

“Zetten we 40.000 huizen op de tocht?”
Kjell van Wijlandt van de Almeerse fractie van de Partij voor de Dieren vraagt zich af of het aandeel van Almere, 75.000 van de 90.000 woningen, haalbaar is. “De enige harde uitspraak in dit voorstel is: wij gaan alleen Pampus ontwikkelen als er een IJmeerverbinding met een autoweg komt. We weten ook dat Amsterdam daar niet op zit te wachten. Doordat wij dat nu zo neerleggen, zetten we wel potentieel 40.000 woningen op de tocht. Daar maken we ons zorgen over, dat vinden we heel onverstandig.”

Maar wethouder Julius Lindenbergh houdt vast aan de koppeling van een IJmeerverbinding met autoverkeer en woningbouw in Pampus. “Onze gemeenteraad heeft uitgesproken dat de IJmeerverbinding ook voor de auto geschikt moet zijn. In Amsterdam hebben mensen vaak een kortere afstand naar hun werk. Almere en Lelystad zijn daarin anders. Het is er ruimer opgezet, mensen moeten vaak langer reizen naar hun werk. De auto is voor heel veel mensen hier belangrijk. Als je daar ook niet wat voor doet als je stadsdeel Almere Pampus gaat bouwen, is dat niet aan onze inwoners uit te leggen.”

De woningbouwplannen zijn onderdeel van een gezamenlijk groter plan voor de toekomst van de Metropoolregio Amsterdam, waar Almere en Lelystad onderdeel van uitmaken. Over een jaar moet er een definitief plan zijn hoe de regio omgaat met woningbouw, mobiliteit, natuur en economie.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Dubbel verlies voor hockeyers De Almeerse

Een slecht weekeinde voor de Almeerse hockeyers. Zowel de heren als de dames gingen onderuit. De dames van de Almeerse leden een ongelukkige nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen HOD. De heren van de Almeerse konden het tegen Ede niet bolwerken en gingen met 5-2 onderuit. Dames: HOD – De Almeerse (3-2) Volgens trainer Moses Lodarmasse werd de wedstrijd eigenlijk al in de eerste vijf minuten verloren: ,,We kwamen binnen […]

today16 oktober 2023 7


0%