Nieuws

Tweede Kamerleden stellen vragen aan minister De Jonge over sociale problematiek Almere

today13 maart 2024 6

Achtergrond
share close

Tweede Kamerleden van het CDA hebben vragen gesteld aan minister Hugo de Jonge naar aanleiding van het rapport ‘sociale veerkracht van Almeerders’. Daaruit blijkt dat Almere met heel veel problemen te maken heeft. Het college noemde een aantal uitkomsten ‘alarmerend’. 

Uit het rapport blijkt dat Almere steeds vaker opduikt in zogenoemde ‘negatieve top 10 lijstjes’. Zo heeft de stad het grootste lerarentekort, een groot tekort aan huisartsen. Daarnaast zijn er relatief veel inwoners met schulden en Almeerders die in armoede leven, vooral in eenoudergezinnen. Ook zou er sprake zijn van hoge schooluitval, jeugdwerkloosheid en hoge jeugdcriminaliteit.

Lees ook: Gemeente: ‘Almere kent als snel groeiende nieuwe stad een forse sociale problematiek

De Kamerleden Eline Vedder, Inge van Dijk en Harmen Krul willen dat de minister een reactie geeft op de bovengenoemde bevindingen van het rapport. Ze willen weten hoe het achterblijven van voorzieningen samenhangt met de snelle groei van Almere en de financieringssystematiek van het Rijk.

Minister De Jonge wordt door de Kamerleden opgeroepen om in gesprek te gaan met de gemeente Almere over de sociale problemen van de stad. Ze willen dat er onderzocht wordt wat nodig is om het maatschappelijk weefsel te versterken.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Deze artiesten gaan optreden tijdens Koningsnacht en dag op de Grote Markt

De line-up voor Koningsnacht en dag op de Grote Markt in Almere Centrum is bekend. Lokale artiesten als Mits Mitchell en Laura Fisher treden vrijdagavond 26 en zaterdag 27 april op. Tijdens Koningsnacht en dag is de Grote Markt voorzien van live muziek. De optredens beginnen vrijdag 26 april om 18:00 uur. DJ Stef zal het feest openen. Line-up Koningsnacht 18:00 – 19:30: Stef 19:30 – 20:30: Fella 20:30 – 22:00: Bradley […]

today13 maart 2024 5


0%