Nieuws

Twee moskeeën vormen samen Moskeegenootschap Almere

today26 september 2023 4

Achtergrond
share close

De twee Almeerse moskeeën Omar ibn Al Khattab in Buiten en Abou Bakr Assadik in Stad hebben samen een nieuw kerkgenootschap opgericht onder de naam Moskeegenootschap Almere (MGA). De voornaamste reden voor de samenwerking is dat beide moskeeën een nieuwe islamitische begraafplaats in Almere willen realiseren.

“We communiceerden eigenlijk al met elkaar, maar het proces om één genootschap te vormen is versneld doordat we beide een islamitische begraafplaats in Almere willen”, vertelt Miloud Draouy, de voorzitter van Moskeegenootschap Almere. “Voor nu is de begraafplaats onze prioriteit, maar over een paar maanden hebben we mogelijk weer nieuwe projecten.”

Sinds de coronatijd willen beide moskeeën een islamitische begraafplaats in Almere hebben. “Tijdens de pandemie was het namelijk niet mogelijk om de overledenen buiten de landsgrenzen te begraven, vandaar dat dit zo belangrijk voor ons is.”

Het bestuur van MGA bestaat uit bestuursleden van beide moskeeën. Zo worden beide moskeeën binnen deze kerkgemeenschap vertegenwoordigd. “Dit historische moment verenigt onze twee moskeeën in Moskeegenootschap Almere en is een ware belichaming van eenheid en samenwerking in de islam.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Badmintonners onderuit bij Dunlop DKC

Na de goede competitiestart is F.I.T. Almere dit weekeinde met 5-3 gestruikeld over het Haagse Dunlop DKC. Na twee wedstrijden staan de Almeerse badmintonners nu op de vierde plek in eredivisie. Noah Haase ontbrak in Den Haag vanwege de wereldjeugdkampioenschappen. Hij werd vervangen door Jasper Koppen. Voor de rest kon coach Dave Khodabux een beroep doen op al zijn spelers. Na afloop stond er een 5-3 verlies op het scorebord, […]

today25 september 2023 4


0%