Nieuws

Twee bruggen in Almere krijgen een officiële naam

today24 april 2024 2

Achtergrond
share close

Twee bruggen in Almere, een in Nobelhorst en een in Hortus, hebben vanaf dinsdag officieel een naam. De twee bruggen waren naamloos, maar hebben nu de naam Dubbele Helixbrug en Acanthusbrug gekregen.

De Dubbele Helixbrug in Nobelhorst is vernoemd naar het geometrische figuur; dubbele helix. Het bekendste voorbeeld is de dubbele helix van DNA, waarbij twee parallelle spiralen in een schroefvorm om elkaar heen gaan. De brug ligt vlak bij de Rosalind Franklinweg. Zij was een Britse chemicus die bekend is geworden door haar bijdragen aan de ontdekking van de structuur van DNA: vandaar de naam.

De Acanthusbrug stond al op de voorraadlijst voor namen. Toen de gemeente erachter kwam dat er een brug in de wijk Hortus nog geen naam had, is deze naam vastgesteld.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Geldautomaten station Centrum gesloten vanwege risico op plofkraken

De geldautomaat op station Almere Centrum is tijdelijk buiten gebruik. Zo hoopt de NS plofkraken te voorkomen. Stations zijn hier namelijk steeds vaker het doelwit van, met veel schade als gevolg. De geldautomaten zijn gesloten en leeggehaald. Aanleiding hiervoor zijn de recente plofkraken op stations Amsterdam Zuid en station Delft. Op een later moment besluiten NS en GWK Travelex of de automaten heropend kunnen worden, eventueel met aanvullende veiligheidsmaatregelen. Eerder […]

today24 april 2024 7


0%