Nieuws

Trending Kamerlid Boutkan reageert op uitzending Vandaag Inside

today4 januari 2024 8

Achtergrond
share close

Wie een paar dagen na de Tweede Kamerverkiezingen social media opende, kon niet om Almeerder Willem Boutkan heen. Een interview van het kersverse Kamerlid met De Telegraaf ging viraal op social media en werd uitvoerig besproken in een uitzending van het populaire tv-programma Vandaag Inside. Boutkan was aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere en reageerde voor het eerst op zijn recent verworven bekendheid. 

Aan De Telegraaf vertelde hij hoe verrast hij was door de verkiezingsuitslag. “Het zou een veilige plek zijn, normaal gesproken. Maar dat was niet zo.” Dat is voor het kersverse Kamerlid extra ingewikkeld, hij is namelijk ook al fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Flevoland en lid van de Almeerse gemeenteraad.

Hoop op luwte

Boutkan werd tijdens de Nieuwjaarsuitzending van 1Almere gevraagd hoe hij alle media-aandacht heeft ervaren. “Nou, ik ben niet iemand die er zeg maar al voor gaat om daar over vier jaar weer te staan. Dat weten ze ook ondertussen. Dus ik hoop dat ik dadelijk een beetje in de luwte kom. Maar ja, dat weet je nooit daar.”

Politiek analist bij VI?

Aan tafel stond ook Hans van Dijk van de ChristenUnie die gekscherend aangaf: “Willem wordt al als opvolger van Geert genoemd.” Maar Boutkan probeert het allemaal een beetje langs zich heen te laten gaan. “Soms word ik gebeld en dan zeggen ze: je naam is gisteren weer genoemd in VI. En ja, dan hoor ik dit wel weer.”

Boutkan is nog niet gevraagd om aan te schuiven bij VI. “Nee, ik denk niet dat ze dat ook gaan doen.” Grappend voegt hij daar aan toe: “Misschien word ik wel politiek watcher te zijner tijd.” Op de vraag of dat zou mogen van de PVV, zegt hij: “Nou voorlopig heb ik daar nog geen last van.”

Het Almeerse Kamerlid sloot af met een nieuwjaarswens. “Ik wens iedereen in Nederland het beste toe. En vooral een goede gezondheid, want dat is toch wel een van de hoofdzaken om goed door het leven te kunnen.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almere Jungle breekt bezoekersrecord: ‘meer dan 130.000 bezoekers’

Almere Jungle heeft vorig jaar ruim 130.000 bezoekers mogen ontvangen. Dat is volgens de organisatie een bezoekersrecord. Het dierenpark werd anderhalf jaar geleden overgenomen en heeft sinds die veel vernieuwingen aangebracht. Naast entertainment biedt het park dagbesteding aan zowel volwassenen als kinderen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking. “Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen van verschillende leeftijden en achtergronden samenkomen om te genieten van de prachtige flora […]

today4 januari 2024 8


0%