Nieuws

Treft storm Ciarán ook Almere?

today2 november 2023 7 1

Achtergrond
share close

Boven de Atlantische Oceaan ten westen van Bretagne is storm Ciarán zich aan het ontwikkelen de komende uren. Morgen krijgt Almere daar ook een staartje van mee, maar wordt het echt zo heftig bij ons?

De noordwestkust van Frankrijk krijgt vannacht met zeer veel wind te maken. Mogelijk staat daar enige tijd een windkracht 11 tot 12 met windstoten boven de 150 km/u. Het windveld trekt in de loop van de nacht en morgen via Het Kanaal naar de Noordzee. Bij ons gaat in de loop van morgen de zuidenwind flink aantrekken, maar het sterkste windveld blijft boven zee. Verder komt de wind uit het zuiden en dat is over land, daardoor wordt de wind al flink afgeremd.

In de loop van morgenmiddag trekt de zuidenwind aan naar krachtig tot hard boven de stad. Op het Markermeer staat een stormachtige wind, windkracht 8. Verder kunnen er (zware) windstoten voorkomen tussen de 75 en 95 km/u. Vooral grote vrachtauto’s en auto’s met aanhangers moeten daar rekening mee houden. De extremen windsnelheden die in het noordwesten van Frankrijk voorkomen worden bij ons zeker niet verwacht.

Al met al wordt het vrij onstuimig, maar dat is heel normaal voor de herfst. In de nacht naar vrijdag zal de wind geleidelijk weer wat afnemen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Files door controle met 120 agenten tegen ondermijning in Haven

Wie woensdagmiddag of -avond in de omgeving van Almere Haven reed, is het vast wel opgevallen: Politie Midden-Nederland hield een grote controleactie. Op vijf verschillende plekken werden automobilisten en motorrijders staande gehouden door zo’n 120 agenten. Verbindingswegen zoals de Noorderdreef en de Steigerdreef werden afgesloten. “We doen deze controle om ondermijning tegen te gaan,” zegt woordvoerder Lotte Vermaas van de politie. Het gaat vooral om drugscriminaliteit en wapenbezit. “We checken […]

today2 november 2023 12


0%