Nieuws

Topdrukte bij binnenspeeltuinen in Almere

today4 augustus 2023 46

Achtergrond
share close

Deze zomer valt er veel regen en is het koud. Het is dan ook best logisch dat veel Almeerders kiezen voor activiteiten binnen. In de vakantieperiode zorgt dit voor grote drukte bij binnenspeeltuinen in de stad.

Ondernemers van FunZone Almere, Ballorig en Jumping Jack geven allemaal aan dat ze een enorm verschil zien in de drukte. “Vorig jaar was het heel erg saai, nu is het echt gezellig,” zegt bedrijfsleider Ruud Strikkers van FunZone Almere. Ook bij Ballorig en Jumping Jack neemt de drukte toe: “Als wij de afgelopen jaren bekijken, is het nu echt topdrukte,” vertelt Bas Peperkamp, manager van Jumping Jack.

Slecht weer is de grootste factor

De grootste reden voor de drukte is het slechte en koude weer, geven de ondernemers aan. Medewerker Saira Banu van Ballorig zegt: “We merken een groot verschil. Meer regen betekent meer drukte, vorig jaar was het namelijk minder druk.” Zij denkt ook dat het drukker is doordat meer mensen tijdens de vakantie in Nederland blijven. Ook in Jumping Jack neemt de drukte toe. “Het loopt met het slechte weer echt goed. Met mooi weer willen mensen naar buiten,” zegt Peperkamp.

Elke dag verschilt

Ondanks dat het deze zomer natter is dan vorig jaar, is de drukte weerafhankelijk zegt Peperkamp. Zo zijn er dus meer mensen die kiezen voor binnenactiviteiten als het regent. Of de drukte blijft toenemen vinden ze lastig om te zeggen. “Er komt beter weer aan, dus het is moeilijk te voorspellen. Met mooi weer gaan mensen namelijk toch liever iets buiten doen”, zegt Banu. Strikkers zegt ook dat zij Buienradar in de gaten gaan houden: “Als er regen valt, kan je veel drukte verwachten.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Corrosia wordt officieel filmhuis

Cultureel centrum Corrosia in Almere Haven is vanaf september officieel een filmhuis. Dat houdt in dat ze elke week recent uitgebrachte filmhuisfilms vertonen. De eerste film zal op 1 september worden gedraaid tijdens de feestelijke heropening van de filmzaal. Filmhuisfilms of arthouse-films zijn films die niet draaien in een grote bioscoop, maar zijn voor een kleiner publiek wel heel aantrekkelijk. De nieuwste films zullen elke vrijdagochtend en -avond worden afgespeeld. […]

today3 augustus 2023 85


0%