Nieuws

Tips voor dit weekend in Almere

today28 juli 2023 44

Achtergrond
share close

Dit weekend een wandeling maken met de Griekse goden, nachtvlinders spotten of naar een kunst- en sieradenmarkt gaan? Bekijk hier wat er allemaal te doen is dit weekend.

1. Wandel met de goden

Wanneer: Zondag 30 juli van 14:00 tot 16:30 uur

Waar: Cultuurcentrum Pygmalion Poort

Entree: Gratis

Zondag 30 juli wordt er door het Cultuurcentrum Pygmalion een wandeling door het Homeruskwartier georganiseerd, waarbij verhalenverteller Roel van Rijnsoever aan de hand van de straatnamen vertelt over de Griekse Mythologie. De wandeling is ongeveer 5 km lang en duurt circa 1,5 uur. Het thema van deze wandeling is: Ontdek de mensen en mythologische figuren.

2. Nachtvlindernacht 

Wanneer: Vrijdag 28 juli en zaterdag 29 juli van 22:15 tot 01:00 uur

Waar: Het Vroege Vogelbos

Entree: €2,50

Vrijdag en zaterdagavond kun je op excursie gaan en op zoek gaan naar nachtvlinders. Van alle soorten vlinders zijn er maar 53 dagvlinders en wel zo’n 2350 soorten nachtvlinders. Er is beperkt plek voor de excursie, dus het is nodig om te reserveren.

3. Kunst- en sieradenmarkt 

Wanneer: Zaterdag 29 juli van 13:00 tot 17:00 uur

Waar: Bivak 1, Almere-Haven

Entree: Gratis

Het oude politiebureau in Almere-Haven wordt zaterdag omgetoverd tot een kunst- en sieradenmarkt. Stichting Het Boodschappenhoekje staat met verschillende kramen vol met kunstwerken, nieuwe en vintage sieraden. Ook staan er kunstwerken en sieraden van de artiesten Miss Fly Art, Tanja van Hemert, TaRo, Ankh Nika en The Blackjard panda.

Bekijk hier wat er nog meer te doen is dit weekend.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerder Daan (14) repareert fietsen in zijn vakantie

De veertienjarige Daan uit Almere gaat niet zoals zijn klasgenoten op vakantie, maar is deze zomer druk bezig met het repareren van fietsen. Op Facebook plaatste hij een oproep met de vraag of mensen nog kapotte fietsen hebben staan waar hij aan mag sleutelen. Daar kreeg Daan tientallen reacties op. Samen met zijn vader rijdt hij deze zomer de hele stad door om de kapotte fietsen te repareren voor een […]

today28 juli 2023 57


0%