Nieuws

Tineke hoopt met crowdfunding op nieuw speelhuisje voor Luierpark

today29 december 2023 7

Achtergrond
share close

Tineke Ras, de drijvende kracht achter het Luierpark in Almere heeft een nieuwe missie: het financieren van een nieuw speelhuisje. Het luierpark is een plek waar ouders ter nagedachtenis aan een overleden kind een herdenkboom kunnen plaatsen. Ook staan er picknicktafels, een waterpomp en tot voorkort dus een speelhuisje. “Het oude speelhuisje, geplaatst in 2017, moest ik laten weghalen vanwege veiligheidsrisico’s,” vertelt Tineke. Een aantal dagen geleden is ze een crowdfunding begonnen.

Het weghalen van het speelhuisje was voor Tineke een emotioneel moment. “Je ziet ook aan mijn gezicht, ik ben heel verdrietig.” Het park is een burgerinitiatief. Tineke heeft er zelf voor gezorgd dat het Luierpark er in 2017 gekomen is. “Het park is mijn droom en ik ben heel trots dat ik dit als burger voor elkaar gekregen heb.”

Incompleet

Het Luierpark voelt voor Tineke nu incompleet. “Het speelhuisje was het eerste dat ik plaatste, inclusief een glijbaan en uitkijkpunt. Kinderen uit de buurt en bezoekers genoten er enorm van,” zegt ze.

 

Voor het nieuwe speelhuisje is een bedrag van 15.000 euro nodig. De crowdfunding heeft al 900 euro opgeleverd. Daarnaast zijn er ook donaties gekomen van de Rabobank en uitvaartverzorger Monuta. “Iedereen kan bijdragen. Het is belangrijk dat het park weer compleet wordt.”

Het nieuwe speelhuisje zal niet identiek zijn aan het oude. “Ik weet al wie het gaat maken. En ik wil de glijbaan behouden,” zegt Tineke. Ze hoopt dat het speelhuisje er voor de zomer staat. Tineke geeft aan dat ze niet zomaar een huisje van een bouwwinkel kan zijn, omdat het in het openbaar staat en ook aan allerlei regels moet voldoen.

“Het is een project met een lach en een traan, belangrijk voor de gemeenschap,” aldus Tineke. Mensen die willen doneren om het speelhuisje mogelijk te maken kunnen op deze pagina kijken.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

WTC Almere te zien in uitzending populaire serie Swanenburg

De derde aflevering van de populaire serie Swanenburg werd woensdagavond uitgezonden. De opnames vonden afgelopen juni plaats in het hoogste gebouw van Almere, het WTC, dat in de serie dient als het gebouw van het Openbaar Ministerie. Coco, die zich zorgen maakt over de verslaving van haar vader, komt binnen door de draaideuren en meldt zich bij de balie van het gebouw. Vervolgens heeft ze een gesprek in één van de kantoren. […]

today29 december 2023 22


0%