Nieuws

TikTok al sinds november verboden op telefoons Almeerse ambtenaren

today26 april 2023 136

Achtergrond
share close

Het is voor ambtenaren van de gemeente Almere al sinds november vorig jaar verboden om de Chinese app TikTok op hun werktelefoon of computer te hebben. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders van Almere op vragen van de SP-fractie.

Die wilde van het college weten of de gemeente het rijksbeleid gaat volgen waardoor het gebruik van TikTok door rijksambtenaren wordt verboden. Dit na de waarschuwing van de AIVD op het risico op spionage via de app.

Ambtenaren bewust maken

Het college zegt de Almeerse ambtenaren op verschillende manieren de risico’s van apps en software mee te geven. ”Wij spannen ons continu in om medewerkers bewust te maken van deze risico’s. Onderdeel hiervan is een verplichte training in digi-vaardigheid voor alle ambtenaren. Aanvullend gebruiken wij software om het beveiligingsbeleid zo veel mogelijk af te dwingen. Wij kijken continu of verscherping van het beleid nodig is, zowel wat betreft beveiligingsmaatregelen als wat betreft bewustwording.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeente Almere gaat minder maaien: gras tot een meter hoog

Hoger gras hoort bij een groene stad, dat is de slogan van de nieuwe maaicampagne van Almere. Er gaat namelijk minder gemaaid worden in de stad. Volgens wethouder Openbare Ruimte en Natuur, Jesse Luijendijk, is dat beter voor dier en natuur. Het huidige maaibeleid gaat dus op de schop. De gemeente Almere wil vanaf dit jaar al hoger gras op verschillende plekken in de stad. In plaats van tien tot twaalf […]

today25 april 2023 89


0%