Nieuws

Thais restaurant Mallika moet binnen twee weken zijn ontruimd

today4 april 2024 3

Achtergrond
share close

De uitbaatster van Thais restaurant Mallika op het Stationsplein in Almere Stad moet haar zaak binnen twee weken ontruimen. Dat heeft de rechter bepaald. Verhuurder de Kroonenberg Groep had een kort geding aangespannen, omdat het restaurant een huurachterstand van ruim 33.000 euro heeft.

De eigenaresse van Mallika erkende onlangs bij de rechter dat ze de maandelijkse huur van ruim 7000 euro sinds augustus niet altijd heeft kunnen betalen. Volgens haar kwamen er in de winterperiode te weinig klanten. Ook zit het restaurant volgens haar op een donkere plek en ondervindt ze veel overlast van daklozen.

De rechtbank heeft nu besloten dat de eigenaresse de zaak uiterlijk over twee weken leeg moet opleveren. Naast de openstaande huur, moet ze ook nog zo’n 3500 euro aan contractuele boete, incassokosten en proceskosten betalen.

Te huur

Mallika heeft al jaren een vestiging in Almere Buiten die wel goed draait. De vestiging in het opgeknapte stationsgebied in Stad werd begin vorig jaar nog enthousiast aangekondigd door de makelaar.

De zaak aan het Stationsplein 19 staat nu ter overname op Funda aangeboden. De maandelijkse huurbedrag is overigens verlaagd tot 6400 euro per maand.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Positieve reacties op optreden Keizer in ‘The Passion’

De Almeerse rapper Keizer (36 jaar), speelde afgelopen donderdag de rol van Judas in ‘The Passion’. ‘The Passion’ is een Nederlands muzikaal-Bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus Christus. Er waren vele positieve reacties op het optreden van de Almeerder. “De keizer van de avond”, was één van de positieve reacties van een kijker op X. ‘The Passion’ wordt elk jaar in een andere stad opgenomen. Dit jaar […]

today3 april 2024 1


0%