Nieuws

Taakstraf voor man die zwaar vuurwerk afstak bij huis in Buiten

today24 januari 2024 3

Achtergrond
share close

Een 20-jarige Drontenaar heeft een taakstraf van 60 uur gekregen voor het afsteken van een vuurpijl bij een woning aan de Pontianakstraat in Almere Buiten. Door de knal raakten op 2 november vorig jaar een deur en een ruit beschadigd.

Omdat bij de woning ook een plastic fles met brandbare vloeistof werd gevonden, vond het Openbaar Ministerie dat de Drontenaar geprobeerd had om een explosie te veroorzaken. Om die reden eiste het OM een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Maar omdat de fles vloeistof niet daadwerkelijk was aangestoken of ontploft, vond de politierechter dat alleen vernieling bewezen was. De Drontenaar kwam er daarom met een taakstraf vanaf.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Flevoziekenhuis zamelt geld in voor buidelstoelen voor ouders van baby

Het Flevoziekenhuis in Almere is een inzamelingsactie gestart om buidelstoelen te kunnen kopen. In die stoelen kunnen ouders met hun pasgeboren baby liggen om te ‘buidelen’. Daarbij wordt een baby op de huid van de ouder gelegd om de hechting te bevorderen, maar het helpt ook om rustig te worden of de temperatuur te reguleren. Nu staan er bij de couveuses in het Almeerse ziekenhuis nog tuinstoelen voor de kersverse […]

today24 januari 2024 5


0%