Nieuws

Taakstraf en vrijspraak voor mannen die betrokken zouden zijn bij vals geld

today28 september 2023 5

Achtergrond
share close

Een 22-jarige Almeerder is woensdag veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Volgens de rechtbank is bewezen dat hij in 2019 vals geld in bezit had. De man had ook spullen om geld na te maken, maar van het daadwerkelijk vervalsen van geld is hij vrijgesproken.

De politie vond in 2019 in de kamer van een 28-jarige Almeerder, die later nog moet voorkomen, drie tassen vol spullen die gebruikt worden voor het vervalsen van geld. In de tassen zaten hologrammen, stanleymessen, linialen en zo’n driehonderd vellen van 50 euro die nog afgemaakt of uitgeknipt moesten worden. Verder werden er dertig valse biljetten van 50 en acht van 20 euro gevonden, die al helemaal klaar waren. De potentiële waarde van alle biljetten bij elkaar was ruim 25.000 euro.

Volgens de officier van justitie was de 22-jarige man mede-eigenaar van de biljetten. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij het maken ervan. De Almeerder zei zelf tijdens de rechtszitting alleen een keer wat valse biljetten in zijn handen te hebben gehad. “Maar ik heb ze meteen weer terug gegeven.” De eis was een taakstraf van 200 uur en een halfjaar voorwaardelijk.

Een 23-jarige Almeerse medeverdachte in deze zaak werd vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van 100 uur, omdat vingerafdrukken van de man werden gevonden. De rechters vinden dat feit alleen niet genoeg om iemand te veroordelen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Vrouw steekt moeder en zoon in nek: 3 jaar cel en tbs

Een 38-jarige vrouw uit Almere is woensdag veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en tbs. De rechtbank in Lelystad acht bewezen dat ze twee mensen probeerde te doden op 11 mei vorig jaar in de Almeerse Allendestraat. Tijdens een ruzie stak ze hen met een mes in hun nek. Op die bewuste dag reed de Almeerse rond een uur of één in de middag met de auto naar de Allendestraat. Daar […]

today28 september 2023 6


0%