Nieuws

Subsidie voor Almeerders die verduurzamen

today11 oktober 2023 5

Achtergrond
share close

Inwoners van Almere die willen verduurzamen en binnen de bebouwde kom wonen, kunnen vanaf deze week een subsidie aanvragen bij de provincie. Er is in totaal bijna 400.000 euro beschikbaar voor een aantal duurzaamheidsmaatregelen voor een aantal inwoners van alle Flevolandse gemeenten.

Het gaat subsidie voor maatregelen die helpen bij opvang en hergebruik van regenwater en om vergroening van de omgeving. Voorbeelden zijn groene daken op huizen en schuren, groene gevels en regentonnen en- zuilen. De provincie noemt het de ‘klimaatadaptieve en biodiverse maatregelen’.

Meer groen op en rond woningen helpt om het regenwater beter op te vangen en zorgt voor verkoeling tijdens hitte, zo is het idee. Wonen in een groene omgeving is volgens de provincie bovendien aantrekkelijk voor mensen en dieren.

Klimaatverandering
De provincie stelt dat dergelijke maatregelen om te verduurzamen nodig zijn omdat het klimaat verandert. Ze moeten helpen bij het opvangen van hardere regenbuien en langere periodes van droogte.

Eerder had de gemeente al een energiefixer langs vijfduizend huishoudens in Almere gestuurd. Die moest Almeerders tips geven om energie te besparen en waar nodig direct besparende maatregelen treffen, maar nu kunnen Almeerders dus ook subsidie aanvragen om te verduurzamen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Flevo Campus denkt op terrein Floriade na over toekomst van ons voedsel

Op het voormalige Floriadeterrein zit nu stichting Flevo Campus. Die stichting houdt zich bezig met innovaties op het gebied van voedsel. Daarbij wordt onder meer gekeken hoe er genoeg eten voor iedereen geregeld kan worden, zonder de wereld nog meer te vervuilen. Zo doen ze volgens Lenno Munnikes van Flevo Campus onderzoek naar de eiwittransitie. De vraag daarbij is hoe we minder vlees kunnen eten en meer eiwitten binnen kunnen krijgen […]

today10 oktober 2023 4


0%