Nieuws

Stinkende kliko? Gemeente gaat niet extra legen; ‘Doe er een stokje tussen’

today27 juni 2024 9

Achtergrond
share close

Met het warme weer van de afgelopen dagen is de kans dat er maden in je afvalcontainer krioelen weer een stuk groter. Een stokje tussen de container en de klep zetten, is volgens de gemeente een mogelijke oplossing. “Zo wordt de container niet zo broeierig.” Maar waarom worden de kliko’s in de zomer niet wekelijks geleegd, zoals in sommige andere gemeenten?

Volgens een woordvoerder van de gemeente Almere is dat antwoord simpel: “Het heeft ermee te maken dat het meer geld kost.” En dat geld heeft de gemeente niet. De Almeerder zou er zelf de rekening voor moeten betalen via de belasting. “Uiteindelijk zou het dan in de afvalstoffenheffing moeten worden belast.”

Zelf maatregelen nemen

Daarom adviseert de gemeente maatregelen die inwoners zelf kunnen nemen. Naast het stokje tussen de klep, wordt ook water met een scheut azijn of groene zeep genoemd om te zorgen dat stank en aangekoekt vuil voorkomen worden.

Maar de containers vaker legen, zit er dus niet in. “We herkennen dat inwoners die wens aangeven, maar dit zijn de afwegingen die worden gemaakt.” Bovendien is het niet duurzaam om de vuilniswagens vaker te laten rijden, legt de woordvoerder uit. “Dat speelt ook mee.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gratis zonnebrandcrème beschikbaar op de Esplanade in Almere Centrum

De temperaturen lopen hoog op en voor veel mensen betekenen de warme dagen genieten op het strand, maar je moet je wel goed blijven insmeren. Op meerdere plekken in Nederland kun je deze zomer gratis zonnebrandcrème krijgen. Ook de inwoners en toeristen kunnen in Almere Centrum beschermd van de zon genieten. De gemeente Almere heeft twee tappunten met gratis zonnebrandcrème (SPF30) op de Esplanade geplaatst. Deze zonnebrandcrèmepalen zijn vorig jaar als proef geïntroduceerd door […]

today27 juni 2024 6


0%