Nieuws

Squashprofs strijden om punten voor de wereldranking tijdens toernooi in Almere

today20 juni 2024 3

Achtergrond
share close

Zestien squashers streden afgelopen weekend in een Satellite proftoernooi in Almere. Tijdens dit toernooi wordt er vooral door jonge squashprofs gestreden om punten voor de Wereldranking. Met de zesde plaats werd Anthony Schwab de beste squash Almere speler.

Volgens squash Almere is het prijzengeld meestal een extra bonus en ligt de nadruk bij deze toernooien op het verdienen van punten. De favoriet voor het toernooi was de 20-jarige Egyptenaar Mo Nasser.

Met zijn 103e positie op de Wereldranking combineert hij dit toernooi met een groter PSA Challenger toernooi in Frankrijk later deze week. Vanwege een blessure moest Nasser in de halve finale opgeven. Hierdoor ging de titel naar de Engelsman Jack Mitterer, die in de finale de Colombiaan Juan Torres versloeg met 3-0.

De prestatie van de Nederlandse Rene Mijs was volgens squash Almere opvallend. Ondanks zijn leeftijd van 44 jaar wist hij de kwartfinale te halen, waar hij de voormalig Almere speler Sebastiaan Hofman versloeg. Van Sebastiaan Hofman, geboren en getogen in Almere, werd verwacht dat hij de finale zou halen, maar werd al vroeg uitgeschakeld.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Vanaf 1 juli is seksuele intimidatie in openbare ruimtes en online strafbaar

Een nieuwe wet die seksuele intimidatie in openbare ruimtes en online strafbaar stelt, gaat vanaf 1 juli in. Deze wet is vooral bedoeld om vrouwen, meisjes en LHBTIQ+ personen te beschermen, omdat zij vaak met dit soort ongewenst gedrag te maken hebben, schrijft de gemeente Almere op Facebook. Seksuele intimidatie omvat ongewenste opmerkingen, gebaren, geluiden of aanrakingen die iemand bang, gekwetst of vernederd laten voelen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die […]

today20 juni 2024 9


0%