Nieuws

Sportpsycholoog Almere City FC: ‘Mijn handen jeuken als ik Ajax zie spelen’

today17 oktober 2023 8

Achtergrond
share close

Sportpsycholoog Annemieke Zijverveld van Almere City FC was te gast in het radioprogramma De Perstribune. Het ging onder meer over Ajax. “Als ik Ajax zie spelen, zie ik gewoon jongens die heel onzeker en gebroken zijn.” Zijverveld zegt dat dit komt door het slechte leiderschap van de trainer en de staf van de club. 

Zijverveld werd gevraagd welke speler ze graag zou willen helpen. “alle spelers van Ajax”, was haar antwoord en later: “Mijn handen jeuken als ik Ajax zie spelen.” De sportpsycholoog is van mening dat het gefrustreerde gedrag op de bank, zoals handen voor de ogen slaan, de spelers op een negatieve manier beïnvloed. “Spelers tanken vertrouwen bij de trainer, als het mis gaat kijken ze naar de bank om te zien wat ze uitstralen en in die zin zie ik totaal geen voortrekkersrol.”

Ze zal op dit moment niet naar Ajax vertrekken om daar te helpen, ook omdat ze daar al twee mental coaches hebben. Bovendien vindt ze het heel erg prettig om bij Almere City FC te werken. Het doet haar pijn om naar de spelers te kijken, omdat ze weet dat er zo snel resultaat geboekt kan worden met psychologische hulp.

Gemixte reacties
Zijvervelds uitspraken hebben op sociale media gemengde reacties opgeleverd. Er zijn supporters van de club die het eens zijn met de sportpsycholoog. Zo zou Annemieke morgen mogen beginnen volgens een van de supporters. Anderen vinden de uitspraken van Zijverveld niet kunnen. “Wat ongepast, onprofessioneel en oncollegiaal. Ik noem dit zelfoverschatting”, zo luidt een andere reactie.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Man raakt gewond bij ontvoeringspoging in Almere Haven

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot ontvoering van een 25-jarige man uit Almere, afgelopen vrijdag rond 23.15 uur in Almere Haven. Door geweld raakte de man daarbij ook gewond. De politie kreeg meerdere meldingen van bewoners van de wijk De Werven over een vechtpartij en een poging tot ontvoering. Meerdere eenheden gingen naar de wijk en er werd een helikopter ingezet. Op de Wittewerf werden […]

today17 oktober 2023 9


0%