Nieuws

SP wil actieplan tegen schimmel- en vochtplekken in huurwoningen

today17 mei 2023 121

Achtergrond
share close

De SP-fractie in Almere wil dat de gemeente Almere in actie komt tegen woningcorporaties om problemen met vocht en schimmel in huurwoningen op te lossen. De partij wil daarom dat er een actieplan komt. Daarin moet komen te staan hoe huurders makkelijker kunnen klagen over de slechte leefomgeving en hoe verhuurders de problemen gaan oplossen.

SP-raadslid Rijk Ravestein wil met het actieplan ook meer aandacht bij de gemeente Almere voor deze problematiek. In 2020 maakte de SP een zwartboek met verschillende slechte woningen er in. Sindsdien is het volgens Ravestein een beetje beter gegaan, maar is er nog steeds een groot probleem. De SP-fractie hoort dat sommige huurders jaren van het kastje naar de muur worden gestuurd voordat er een oplossing komt.

Volgens Ravestein worden de problemen nu als losse incidenten opgelost, maar het raadslid ziet een patroon bij alle meldingen. Huurders in met name oudere huizen zouden met schimmel en vocht te maken hebben. In het periodiek overleg tussen de gemeente en de woningcorporaties moet schimmel op de agenda komen. Ook de partijen PvdA, AP/OPA en Denk steunen het initiatief.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Vrouwen Triatlon Vereniging Almere winnen in Enschede

Titelverdediger TV Almere is het Eredivisie Triathlon seizoen goed gestart. In de Team Time Trial in Enschede bleven de Almeerse dames Hellas uit Utrecht 19 seconden voor.    In de openingswedstrijd van het seizoen in Enschede legden de teams een teamtijdrit over 475 meter zwemmen, 19 kilometer fietsen en 4,8 kilometer lopen af. Bij de vrouwen werd een strijd verwacht tussen TVA en Kijani, maar Kijani ging tijdens het zwemmen […]

today16 mei 2023 4


0%