Nieuws

Sociale binding Almere bijna laagste van Nederland

today2 augustus 2023 7

Achtergrond
share close

In een onderzoek naar de sociale binding in alle Nederlandse gemeenten heeft Almere erg laag gescoord. De stad staat op plek 328. De gemeente met de laagste sociale binding is Groningen, die zijn op plek 342 geëindigd. 

Dit blijkt uit onderzoek van Weekblad EW. De redactie vergelijkt samen met Bureau Louter ieder jaar alle gemeenten van Nederland op de aspecten die bepalend zijn voor de kwaliteit van de woonomgeving. Sociale binding gaat vooral over de omgang tussen buren, of inwoners zich identificeren met de woonplaats en zich er prettig voelen.

De sociale cohesie is laag in steden als Amsterdam, Groningen en Den Haag, terwijl die in het oosten van het land hoog is. Almere scoort het laagst op sociale binding in de provincie Flevoland. Gemeenten als Delft, Nijmegen, Eindhoven en Maastricht scoren nog lager dan Almere.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Verdediger Sherel Floranus nieuwe aanwinst Almere City FC

Sherel Floranus wordt zeer waarschijnlijk de volgende nieuwe aanwinst van Almere City. De 24-jarige vleugeverdediger is al in Almere, maar moet nog een handtekening zetten. Volgens diverse media is dat een kwestie van tijd, zijn zaakwaarnemer stuurde alvast een bericht de wereld in van een Almere City-logo met daarbij een zandloper. De Telegraaf schrijft dat de oud-speler van Sparta Rotterdam en SC Heerenveen met City een akkoord heeft bereikt over een […]

today1 augustus 2023 6


0%