Nieuws

Serieuze degradatiezorgen voor hockeyvrouwen Almeerse na nederlaag in Huizen

today24 april 2023 175

Achtergrond
share close

Het is de hockeyers van de Almeerse HC niet gelukt om het gat naar de nummer vier in de promotieklasse te verkleinen. In een direct duel kwam SCHC vijf minuten voor tijd langszij en werden de punten met een 2-2 gelijkspel gedeeld.

De hockeyvrouwen kwamen ook niet tot de broodnodige winst. In en tegen Huizen werd het 3-0. Met nog vier wedstrijden te gaan zal het er om gaan spannen of degradatie naar de overgangsklasse nog vermeden kan worden.

Afgelopen week speelden de heren een historische wedstrijd in het bestaan van de club. Jammer genoeg bleef een stunt in de landelijke bekerfinale tegen hoofdklasser Den Bosch uit en ging de Gold Cup niet mee naar Almere.

Met nog vijf wedstrijden te gaan begonnen de hockeyers uit Bilthoven met een voorsprong van zes punten aan de wedstrijd. Voor de Almeerse een uitgelezen kans om de achterstand de verkleinen.

Dat lukte dus niet. Assistent-coacht Bart van der Wolf: ,,Het ging gelijk op, maar toch kwamen we achter in het eerste kwart. Gelukkig kwamen we langszij door Manuel Verga in het tweede kwart.”

Veilig

Timo Jonker zette de Almeerse hockeyers uit een strafcorner op voorsprong. Vijf minuten voor tijd moest de defensie van de Almeerse echter buigen, waarna de punten broederlijk gedeeld werden.

Met nog vier wedstrijden te gaan in deze competitie staat de Almeerse op een veilige vijfde plaats, ver buiten bereik van de plekken die recht geven op het spelen van beslissingswedstrijden om promotie of degradatie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Victoria op het programma.

Vrouwen

De dames van de Almeerse gingen met 3-0 onderuit in Huizen. De ploeg van André Morees kon de overwinning van vorige week geen vervolg geven. De Almeerse blijft hierdoor op de elfde plek staan met vijftien punten.

Er zijn nog vier wedstrijden te spelen en met een achterstand van vijf punten is alles mogelijk om directe degradatie naar de Overgangsklasse te vermijden. Volgende week staat in de thuiswedstrijd Were Di op het programma.

Morees: ,,Opnieuw een finale. Maar dat zijn nu alle vier de wedstrijden wel. De concurrenten staan beiden op vijf punten voorsprong en dat zijn Leonidas en Were Di.”

In Huizen was de eerste kans voor de Almeerse HC. Twee achterelkaar benutte corners zette de gastvrouwen echter op een 2-0 voorsprong.

Daarna kreeg de Almeerse HC nog een grote kans op 2-1 vlak voor rust in één-tegen-één situatie, maar de het doelpunt viel niet. In de tweede helft bleef Huizen de betere ploeg en bepaalde de eindstand op 3-0.

,,Hoe goed we vorige week als team speelden, zo slecht was het nu. Ik heb er geen verklaring voor, maar we hebben nog vier wedstrijden om het recht te zetten om zodoende de directe degradatie te ontlopen”, besluit Morees.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeente start met bestrijding eikenprocessierupsen

Het wordt weer warmer weer en daarmee kruipen de eerste eikenprocessierupsen uit hun ei. De brandharen van deze rups kunnen voor overlast zorgen. De gemeente Almere begint daarom deze week met de preventieve bestrijding van de rupsen.  In de warmere maanden kan je elk jaar de eikenprocessierups vinden op eikenbomen. De rups is behaard en een deel van de haren bestaan uit zogenoemde brandharen. Die kunnen jeuk, bultjes en oogklachten […]

today24 april 2023 76


0%