Nieuws

‘Seks in de bieb’ om seksualiteit bespreekbaar te maken

today30 januari 2024 23

Achtergrond
share close

De Nieuwe Bibliotheek in Almere organiseert op 14 februari een dag in het teken van seks. “Jongeren moeten seksualiteit niet wegstoppen”, is de achterliggende gedachte. Met speeddates, verschillende workshops en een bijpassende film hoopt de bibliotheek taboes rondom seksualiteit te verbreken.

“We zeggen niet: ga het lekker met elkaar doen, maar de lichtheid en de luchtigheid van deze avond moeten zorgen dat dit spannende onderwerp onderdeel wordt van het bewustzijn van jongeren”, vertelt woordvoerder Daniël Langeveld.

Singles, koppels en vriendengroepen

Het evenement is volgens de bibliotheek geschikt voor singles, koppels en vriendengroepen. “Het was in eerste instantie bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder, maar een groep 16-jarigen wilde zo graag komen dat we dit hebben aangepast”, aldus Daniël. Hij benadrukt dat in overleg met de workshopleiders is beoordeeld dat de avond passend is voor deze doelgroep. De maximumleeftijd is 35 jaar. “Ons eventteam en personeel zijn ook binnen deze leeftijdscategorie.”

In gesprek

Daniël is blij met het initiatief. “Ik vind het heel erg thuishoren bij de Nieuwe Bibliotheek. Vroeger kwam alle wijsheid uit boeken, maar bij de bibliotheek van nu gaat het ook om het gesprek dat je met elkaar hebt.”

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Nieuwe Bibliotheek.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerders tellen flierefluitend mee tijdens de Nationale Tuinvogeltelling

Een huismus, vink, pimpelmees en een specht. Allemaal vogelsoorten die voorbij kwamen in de tuinen van Almeerders tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Elk jaar wordt die georganiseerd door de Nationale Vogelbescherming. Ruim 1200 Almeerders deden mee. Samen telden ze bijna 20.000 vogels. In Almere werd vooral de huismus gespot, maar ook de pimpelmees en koolmees zijn veel te vinden in Almeerse tuinen. Opvallend is dat de spreeuw ook in de top tien […]

today30 januari 2024 16


0%