Nieuws

SC Buitenboys ontloopt directe degradatie, ASC Waterwijk op weg naar nacompetitie

today15 mei 2023 21

Achtergrond
share close

De ontknoping van het seizoen nadert. Voor SC Buitenboys en ASC Waterwijk gaan het spannende weken worden. Eerstgenoemde versloeg concurrent DESTO in de slotminuten met 2-3 en ontloopt directe degradatie. ASC Waterwijk won met ruime cijfers van Loosdrecht (1-4) en is hard op weg naar de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

FC Almere ging bij het lager geklasseerde Laren 99 sv met 2-1 onderuit en blijft met nog twee wedstrijden te gaan op de zesde plaats staan in de Derde klasse C. Forza Almere kreeg met 4-1 klop van BZC’31. Rodelantaarndrager FC Amsterdam won en is de Almeerders in de Vierde klasse D tot op twee punten genaderd.

Degradatiestrijd

Voor DESTO was het erop of eronder tegen SC Buitenboys. Bij verlies zou directe degradatie een feit zijn voor de Vleutenaren. Benschop is al gedegradeerd. Voor SC Buitenboys ligt alles nog open. De kans is echter groot dat het team van Dennis Verwer nacompetitie moet spelen.

SC Buitenboys startte goed tegen DESTO. Gianni Rellum was echter ongelukkig in de afronding. In de twintigste minuut kwam DESTO verrassend aan de leiding. Linksback Dani Martinus pikte de bal op op eigen helft, mocht 60 meter ongehinderd oprukken en knalde de bal via de paal achter doelman Rick van van Dekken: 1-0.

Zeven minuten later kreeg SC Buitenboys wat het verdiende. Uit een mooie combinatie tikte Gianni Rellum de gelijkmaker binnen. In de tweede helft hielden de voetballers uit Almere-Buiten het veldoverwicht en kwamen in vijfenzestigste minuut op voorsprong. Tim Smit schoot vanaf 20 meter hard en laag in.

Een kwartier voor tijd maakte Calvin van Bruggen volgens de scheidsrechter hands op de rand van het strafschopgebied toen hij de bal van dichtij tegen de zijkant van zijn lichaam kreeg. DESTO benutte dit buitenkansje: 2-2.

In de slotfase zette SC Buitenboys aan en in blessuretijd maakte 023-speler Giovanni van der Zaken de bevrijdende winnende treffer. Trainer Dennis Verwer was na afloop een tevreden man: ,,We hebben mooie combinatiegoals gemaakt en kunnen nu niet meer direct degraderen. Met nog twee wedstrijden te gaan is er van alles mogelijk. Zelfs het ontlopen van de nacompetitie.”

Periodetitel

Waar SC Buitenboys onderin de tweede klasse vecht voor lijfsbehoud, doet ASC Waterwijk in bovenste regionen goed mee. Het team van vertrekkend trainer Ben Vis is volop in de race voor de tweede periode titel.

Tegen de verhouding in nam Loosdrecht op eigen veld de leiding. ,,Dat was een ongelukje. Het ging volledig mis in de omschakeling”, aldus Vis. Nog voor de rust stelde Ryannique Inge met een schitterende knal in de kruising orde op zaken: 1-1.

Ben Vis: ,,In de tweede helft hebben we de puntjes op i gezet en ging het lopen en was Loosdrecht geen partij meer voor ons.” Lindo Pourchez kreeg het eerst op zijn heupen en bediende hij Inge op maat: 1-2. Gary Bouwmeester en Douwe Willemars bepaalden de eindstand op 1-4.

,,We gaan er compleet voor. Nog twee keer winnen en we spelen nacompetitie en daar heeft iedereen enorm zin in. We hebben nog wat goed te maken van vorig seizoen toen we in de halve finale sneuvelden op penalties”, aldus Vis.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerder genomineerd voor Boekverkoper van het Jaar

De Almeerse boekhandelaar Eric Herni van The Read Shop in Almere Haven is genomineerd voor Boekverkoper van het Jaar. De Almeerse boekverkoper is nu voor de derde keer genomineerd, maar heeft de titel nog niet weten te bemachtigen. “Als kleine boekwinkel leg je het in principe af tegen de grote winkels. Maar ik wil toch een poging wagen voor mijn winkel in Almere Haven”, laat Herni weten in een bericht […]

today12 mei 2023 29


0%