Nieuws

Ruziënde buren moeten van rechter om tafel met buurtbemiddelaar

today23 mei 2023 12

Achtergrond
share close

Een buurtbemiddelaar moet helpen om de verhoudingen tussen buren aan de Rumbastraat in Almere Stad te herstellen. Dat is de voorlopige uitkomst van een rechtszaak die woningcorporatie Ymere had aangespannen tegen een huurster.

De vrouw en haar vriend zeggen geregeld geluidsoverlast te ervaren van hun onderbuurman. De buurman zegt juist bedreigd te worden door zijn bovenburen.Ymere stapte voor de kwestie naar de rechter omdat de huurster en haar partner geregeld valse meldingen zouden doen over hun onderbuurman.

De bewoonster zou veel last hebben van de onderbuurman, die agent in opleiding is, maar ook in een band zou spelen. Volgens de huurster en haar vriend is de woning erg gehorig en speelt dat een rol in de meldingen. Tot nu toe zou drie keer een melding zijn gedaan, liet de advocate van het stel weten.

De onderbuurman schetst een ander beeld. Zo zou hij geregeld geïntimideerd en getreiterd worden door het stel en zou hij zelfs een keer met de dood zijn bedreigd. Verder zou hij zijn uitgescholden, zou hij worden gestalkt en bonst het stel vaak op de deur.

Van de rechtszaal naar de gang
De woningcoöperatie eiste dat het stel een laatste waarschuwing moet krijgen. De rechter zou een gedragsaanwijzing moeten opleggen wat betekent dat het stel voor een periode van 12 maanden niemand mag lastigvallen. Ook zou het duo geen ongegronde klachten mogen indienen bij diverse instanties over het woongedrag van hun onderbuurman, zijn partner of andere buren. Bij een nieuw incident moet de huurster de woning ontruimen, bepleitte Ymere.

De rechter gaat in eerste instantie niet mee in deze strafeis. Hij stelde voor om de buurtbemiddelaar aan te stellen. Na advies spraken de partijen op de gang af om samen te komen in het kantoor van Ymere om afspraken te maken zodat iedereen ongestoord kan wonen in de Rumbastraat.

De advocaat van Ymere laat over een maand aan de rechter weten of het gelukt is met de afspraken.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Dode man op Zilverstrand overleden door natuurlijke oorzaak

De 64-jarige Naardenaar die begin deze maand dood werd gevonden op het Zilverstrand in Almere is overleden door een natuurlijke oorzaak. Dat laat de politie weten. Het onderzoek naar zijn dood is inmiddels afgerond en van een misdrijf is dus geen sprake. De man werd in de nacht van zondag 30 april op maandag 1 mei gevonden op het Almeerse strand. Hij was vanaf zondagochtend vermist nadat hij op zijn mountainbike van […]

today23 mei 2023 16


0%