Nieuws

Rijden zonder rijbewijs: Almere koploper in Flevoland

today22 september 2023 3

Achtergrond
share close

Dit jaar hebben 79 mensen in Almere een boete gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Dat meldt het ANP op basis van politiecijfers. Afgelopen woensdag was het ook weer raak in Almere. Een bestuurder werd voor de achtste keer betrapt op rijden zonder rijbewijs. De politie heeft de auto van de man in beslag genomen. 

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in heel Flevoland ruim 180 boetes uitgedeeld, terwijl er vorig jaar nog 146 waren. Het aantal overtredingen is niet alleen in Flevoland, maar ook in de rest van Nederland gestegen.

Na Almere werden de meeste boetes in Lelystad uitgedeeld. In die stad werden 59 automobilisten op de bon geslingerd. De maximumstraf voor het rijden zonder geldig rijbewijs is, volgens de Wegenverkeerswet, een gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Voedseltuin Almere Haven zoekt vrijwilliger

De VoedselTuin zoekt een vrijwilliger die de leiding wil nemen over taken in de tuin, zoals het samenstellen van een tuin- en zaaiplan. De coördinator, die deze taken nu uitvoert, stopt aan het eind van deze maand. Niemand in het huidige team van vrijwilligers wil de taken overnemen, dus is er vraag naar een nieuwe coördinator. De voornaamste taken van de coördinator gaan dus over het samenstellen van een tuinplan […]

today22 september 2023 2


0%