Nieuws

Reizigers staan voor dichte poortjes station Centrum

today3 augustus 2023 163

Achtergrond
share close

De ingangen van station Almere Centrum bij het busplatform zijn vanaf dinsdag afgesloten voor reizigers. Bij het station zijn hekken te zien met extra informatie om de sluiting toe te lichten. De sluiting, die als doel heeft de veiligheid te verbeteren, is een onderdeel van een proef van de NS en ProRail.

Verschillende reizigers die woensdag aan het eind van de ochtend bij het station lopen vinden de hekken storend. “Als ik uit de bus stap, maak ik altijd gebruik van deze trappen om mijn trein te halen. Dat is veel sneller. Nu moet ik iedere keer gaan rennen als ik mijn trein wil halen”, zegt een reiziger. Ook mensen die de bus moeten halen, konden eerst via deze ingang snel naar beneden.

Nog niet alle reizigers lijken op de hoogte te zijn van de sluiting van de toegangen naar de perrons. Een groepje van vijf jongens kijkt verward naar de hekken, terwijl één van hen via de informatiezuil van de NS meer informatie probeert te krijgen.

De proef duurt een halfjaar. De NS, ProRail en de gemeente hoopten eigenlijk een andere oplossing te vinden, maar dat was niet mogelijk, laten ze weten. “Ik heb liever dat er meer toezicht wordt gehouden op de ingang om de veiligheid te verbeteren. Of verzin een oplossing dat mensen niet zo makkelijk over de hekken kunnen klimmen. Ik vind deze maatregel maar niks”, vertelt een andere reiziger.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Explosie bij huis in Almere Poort, schade in wooncomplex

Bij een appartement aan de Noorwegenkade in Almere Poort is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie geweest. Meerdere woningen raakten beschadigd, niemand raakte gewond. Het incident was rond 1.15 uur in een appartementencomplex. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd. Daar hoopt de politie in de loop van de dag meer over te kunnen vertellen. Of de explosie verband houdt met eerdere harde knallen in Almere […]

today2 augustus 2023 139


0%