Nieuws

QR-codes Walk of Fame linken naar niets, gemeente Almere plakt nieuwe

today24 mei 2023 30

Achtergrond
share close

De gemeente Almere gaat de QR-codes op de tegels van de Walk of Fame in Almere vervangen. De links op de oude codes doen het al een tijd niet meer. Woensdag gaat de gemeente nieuwe stickers op de tegels plakken.

De codes waren aangebracht om de geschiedenis van Almere te vertellen, aan de hand van gebeurtenissen en markante inwoners. Door de codes met de telefoon te scannen, konden bezoekers van Almere Stad deze informatie opvragen. De oude webpagina met informatie waarnaar gelinkt wordt is alleen al een tijdje offline.

Er is een nieuwe pagina met precies dezelfde informatie als op de oude, maar de gemeente leek vergeten te zijn dat de QR-codes nog naar de oude internetlink leidden. De oude codes omleiden naar de nieuwe link kan volgens een woordvoerder niet.

Wachten op lekker weer
De codes zijn al sinds vorig jaar onbruikbaar. “Het duurde even voor we de nieuwe codes erop konden plakken. Het moet namelijk een paar dagen droog en warm weer zijn vanwege de lijm. Nu is het eindelijk lekker weer. De leverancier heeft het plakken nu voor woensdag ingepland”, vertelt de gemeente.

In eerste instantie gaf de woordvoerder aan dat er een compleet nieuwe website was opgetuigd: “Het klopt dat de huidige QR-codes niet meer werken, omdat we een nieuwe website hebben. De oude site was sterk verouderd en is uit de lucht gehaald”. Maar dat blijkt niet te kloppen, zo geeft de woordvoerder toe na een herhaalde vraag.

Dan geeft ze een link naar een andere webpagina. “Dit is geen nieuwe site, maar een onderdeel van de Visit Almere-site. De Walk of Fame is een samenwerking met Rabobank Almere en Almere City Marketing (ACM), vandaar dat we de bestaande, goed bezochte site van ACM hiervoor inzetten”. Overigens was de oude site ook eigendom van ACM.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Ruziënde buren moeten van rechter om tafel met buurtbemiddelaar

Een buurtbemiddelaar moet helpen om de verhoudingen tussen buren aan de Rumbastraat in Almere Stad te herstellen. Dat is de voorlopige uitkomst van een rechtszaak die woningcorporatie Ymere had aangespannen tegen een huurster. De vrouw en haar vriend zeggen geregeld geluidsoverlast te ervaren van hun onderbuurman. De buurman zegt juist bedreigd te worden door zijn bovenburen.Ymere stapte voor de kwestie naar de rechter omdat de huurster en haar partner geregeld […]

today23 mei 2023 30


0%