Nieuws

PVV en VVD willen preventief fouilleren in stadscentrum na verschillende geweldsincidenten

today28 juni 2024 15

Achtergrond
share close

Het is de afgelopen maanden onrustig in het centrum van Almere. Er zijn verschillende incidenten geweest waarbij sprake was van mishandeling. De Almeerse VVD en PVV willen preventief fouilleren in het stadscentrum instellen zodat iedereen zich veilig voelt.

De politie ziet een toename in openbare geweldplegingen in de stad. Vaak zijn het groepen jongeren die voor veel overlast zorgen en ook wapens bij zich dragen. Volgens de PVV en VDD blijkt dat uit de verschillende incidenten en reacties van agenten die dagelijks te maken hebben met deze groepen.

Ondanks de toename van incidenten, zien de burgemeester, politie en officier van justitie op dit moment geen reden om preventief fouilleren in te voeren. De partijen vinden dat er snel actie moet worden ondernomen omdat bewoners, bezoekers en ondernemers zich niet veilig voelen.

Lees ook: ‘Ondernemers in Almere Centrum voelen zich onveilig door overlast jongeren’

PVV en VVD willen in het centrum preventief fouilleren invoeren. Bij preventief fouilleren kan de politie personen en hun bezittingen zonder directe aanleiding doorzoeken op wapens en andere verboden voorwerpen. De burgemeester kan een specifiek gebied als risicogebied aanwijzen.

De partijen willen met de burgemeester in gesprek om de afwegingen te bespreken die hebben geleid tot het niet direct invoeren van preventief fouilleren. Daarnaast willen zij dat de verschillende fracties hun mening geven over deze maatregel.

Foto: Almere Centrum

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bankstellen en kinderwagens voor de deur: Almeerse is klaar met afvaldumpers

In de Almeerse Muziekwijk heeft Meerke Werter een wijds uitzicht over de buurt, maar ze is vooral druk met wat er voor de deur gebeurt. Steeds vaker schreeuwt ze vanaf haar balkon richting de verzamelcontainers, die pal tegenover haar woning een populaire afvaldumpplek vormen. “Je ziet de gekste dingen. Zelfs bedrijven laten hier met busjes hun afval achter.” “Ze komen met de kofferbak vol, de achterbank vol; het is verschrikkelijk”, […]

today28 juni 2024 6


0%