Nieuws

Provincie wil geen geld meer steken in kunstmuseum Almere

today2 oktober 2023 9

Achtergrond
share close

In navolging van de gemeente Almere steekt nu ook de provincie geen geld meer in het geplande nieuwe kunstmuseum in Almere. De 4,2 miljoen euro die de provincie voor het museum had gereserveerd, komt nu weer beschikbaar voor andere projecten in de stad. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten eerder deze maand al besloten.

In april stemde de Almeerse gemeenteraad in met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om in de huidige bestuursperiode tot 2025 niet meer te werken aan de plannen voor het museum. Almere noemde de veranderde economische situatie en oplopende tekorten op de gemeentebegroting als hoofdredenen.

De provincie heeft begrip voor dit standpunt en volgt nu met een eigen besluit dezelfde lijn. Wel blijft er bijna een miljoen euro beschikbaar voor het kunstpaviljoen M op het voormalige Floriadeterrein en voor andere activiteiten. De 4,2 miljoen euro die nu niet wordt uitgegeven aan het kunstmuseum, wordt weer in het Fonds Verstedelijking Almere gestopt.

Het besluit komt allerminst uit de lucht vallen: het kunstmuseum is omstreden. Diverse fracties in de Provinciale Staten en in de Almeerse raad zijn fel tegen, zoals de partijen AP/OPA en de PVV. De PVV noemde het eerder een prestigeproject. Het museum zou volgens het bedrijfsplan jaarlijks 200.000 bezoekers moeten trekken, maar hier plaatsen de tegenstanders grote vraagtekens bij.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Taakstraf en vrijspraak voor mannen die betrokken zouden zijn bij vals geld

Een 22-jarige Almeerder is woensdag veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Volgens de rechtbank is bewezen dat hij in 2019 vals geld in bezit had. De man had ook spullen om geld na te maken, maar van het daadwerkelijk vervalsen van geld is hij vrijgesproken. De politie vond in 2019 in de kamer van een 28-jarige Almeerder, die later nog moet voorkomen, drie tassen vol spullen die gebruikt worden […]

today28 september 2023 9


0%