Nieuws

Provincie Flevoland stelt boeken van Almeerse schrijver jaar lang gratis beschikbaar

today14 juni 2023 73

Achtergrond
share close

De provincie Flevoland heeft de rechten gekocht van twee boeken(e-books) van de Almeerse schrijver en dichter Mario Withoud. De boeken zijn vanaf deze week een jaar lang gratis te downloaden. Het gaat om een herziene uitgave van de roman ‘Van Schokland Gekomen’ en het kijk- en leesboek ‘Echt Niet Echt’.

Toen Withoud zijn boeken beschikbaar wilde stellen was de provincie meteen enthousiast over de boeken die zich afspelen in de provincie. De schrijver is blij dat hij een groter publiek kan bereiken, maar ook met zijn vergoeding. “De provincie gaf mij een bepaald bedrag, waar ik goed aan heb verdiend, en daarmee hebben zij nu de rechten over de boeken voor een jaar”, zegt Withoud

‘Van Schokland Gekomen’ is gebaseerd op historische gebeurtenissen met vooral oog voor Flevoland. Het gaat ook in op haar geschiedenis en de gemeentes in de provincie. Withoud vertelt dat het boek ‘Van Schokland Gekomen’ ook grotendeels over zijn woonplaats gaat. “Vooral over waarom Almere is zoals ze is”, zegt Withoud.

De boeken blijven relevant

‘Van Schokland Gekomen’ is volgens de auteur een soort familiekroniek van 1825 tot en met 2018. Het boek is nog altijd actueel zegt Withoud. Dit komt doordat er onderwerpen zoals vluchtelingen aan bod komen. Bovendien is het vanaf 18 juni honderdvijf jaar geleden dat de Zuiderzeewet is ingevoerd.

‘Echt Niet Echt’ gaat over verhalen over de tweeduizend jaar durende (fictieve) vete tussen Almere en Woensel.

Afgelopen maandag werden de eerste exemplaren uitgereikt aan de Commissaris van de Koning Leen Verbeek en oud-gedeputeerde Bert Gijsberts.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Loslatende lijm reden voor vallende plaat, alle glazen gevelplaten woontoren Flores extra vastgezet

Alle glasplaten die de gevel van woontoren Flores in Almere vormen worden met spoed extra vastgezet. Dit nadat afgelopen zaterdag een plaat vanaf de bovenste verdieping naar beneden is gevallen. Uit onderzoek blijkt nu dat de lijm waarmee de glasplaten zijn vastgezet los aan het laten is, zo geeft de gemeente aan. Daarom worden op alle platen haakbeugels gezet, die voor extra versteviging zorgen. Die klus is inmiddels gestart. Nog gissen waarom de lijm loslaat Hoe het kan dat de lijm van de glasplaten loslaat, […]

today14 juni 2023 91


0%