Nieuws

Project School’s Cool komt naar Almere

today9 mei 2023 26

Achtergrond
share close

In Almere start binnenkort het project School’s Cool voor jongeren. Dit project, uitgevoerd door de VMCA (Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere), ondersteunt scholieren uit groep 7 en 8 en klas 1 die het moeilijk hebben. Om ze te helpen, wordt er gewerkt met thuismentoren die wekelijks langskomen bij de jongeren.

In de gemeentes Lelystad en Dronten loopt dit project al langer. Daar was het project dusdanig succesvol dat de SP in Almere het nu ook hier wil introduceren. De partij vindt het namelijk belangrijk dat jongeren een goede start maken in hun volwassen leven. Volgens hen staat een onderwijsachterstand dit in de weg.

School’s Cool is er om dit probleem aan te pakken. Vanuit VMCA worden er namelijk vrijwilligers geregeld die als thuismentors langsgaan bij de jongeren. Zij ondersteunen scholieren met hun schoolwerk, vrijetijdsbesteding, persoonlijke vorming en thuissituatie.

Henriette Nauta, medewerker bij VMCA, vertelt dat scholieren daar veel aan hebben. “We zagen bij een eerder kleinschaliger project al dat leerlingen een betere overstap kunnen maken naar de middelbare school. Sommige leerlingen kunnen zelfs een niveau hoger aan.”

Nauta legt uit dat op deze manier schooluitval wordt tegengegaan en de kans op een valse start van het volwassen leven wordt verkleint. “De verwachting is anders dat sommige scholieren zonder de juiste begeleiding vroegtijdig schoolverlater worden.”

Ze is dan ook enthousiast om aan de slag te gaan met het nieuwe project. “We hopen dat het succesvol is en de leerlingen niet zullen afzakken, maar op hun eigen niveau zullen blijven.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeers gezin vecht tegen onbekende ziekte Thalassemie

Het is deze maandag Wereld Thalassemie Dag. Thalassemie is een vrij onbekende, maar vaak ernstige bloedziekte waar zo’n 200 Nederlanders aan lijden. De 15-jarige Adham en 11-jarige Hala uit Almere zijn daar twee van. De aandoening heeft veel impact op hun leven. Patiënten zoals Adham en Hala Al Khalaf zijn vaak moe en ziek. Ze missen school en moeten om de paar weken een bloedtransfusie ondergaan. Sinds het gezin uit […]

today8 mei 2023 39


0%