Nieuws

Proef helpt Almeerders met te weinig geld voor sport of cultuur

today1 augustus 2023 26

Achtergrond
share close

De gemeente Almere heeft het afgelopen jaar een proefproject gedraaid om volwassenen in de stad die te weinig geld hebben voor sport of cultuur financieel te ondersteunen. Ze heeft hierbij geld gegeven aan het zogenaamde Volwassenfonds Sport & Cultuur. Dit fonds helpt de volwassen die te weinig geld hebben met het betalen van lesgeld en materialen.

Almeerders die in aanmerking kwamen voor het fonds, werden door de gemeente gekoppeld aan elkaar. Een woordvoerder van de gemeente vertelt dat het heel belangrijk is dat dit fonds er is. “Net als bij een jeugdfonds, is dit voor volwassenen ook nodig. Er zijn bijvoorbeeld volwassenen die nooit een zwemdiploma hebben gehaald of überhaupt zwemles hebben gehad. Met dit fonds kunnen we diegene helpen.”

Aanmelden voor het project is nu niet meer mogelijk. In het najaar komt de gemeente met de resultaten van de pilot. Daarna zal er worden gesproken over een mogelijk vervolg van het project.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Campinggasten in Almere balen van het slechte weer

Warme truien en af en toe schuilen in de tent. Gasten die verblijven op Camping Waterhout in Almere Stad balen van de regenbuien. De zomervakantie is nog maar net begonnen, maar de zon is in Almere nog weinig te zien. “Mei en juni waren schitterend, zonovergoten, bloedheet” , vertelt Jeanine Fokkens van Camping Waterhout. “We zien de zon nog wel, maar het is anders.” Ondanks het slechte weer houden de […]

today1 augustus 2023 35


0%