Nieuws

Prijs voor jongerenwerker van het jaar: ‘Ze verdienen meer waardering’

today2 mei 2024 2

Achtergrond
share close

DENK Almere wil meer aandacht geven aan jongerenwerkers. Daarom zijn zij samen met inwoners van Almere op zoek naar de jongerenwerker van het jaar. Almeerders kunnen vanaf 1 mei iemand nomineren waarvan zij vinden dat die het verschil maakt voor de jongeren.

“We gaan op zoek naar die jongerenwerker die het verschil maakt door jongeren in een kwetsbare positie een stem te geven. Iemand die fungeert als rolmodel, jongeren helpt bij het aanpakken van persoonlijke problemen en talentontwikkeling bij jongeren stimuleert,” zegt Hassan Buyatui, raadslid en fractievoorzitter van DENK Almere.

Een jongerenwerker biedt ondersteuning aan jongeren in hun ontwikkeling. Jongerenwerkers doen dit door op een laagdrempelige manier contact met jongeren te maken, ze te motiveren en waar nodig problemen te bespreken, op te lossen of te signaleren. In Almere is met name Stichting De Schoor verantwoordelijk voor jongerenwerk. Deze organisatie werkt in buurthuizen, in wijken en op scholen.

Jongerenwerkers maken het verschil

In 2020 liet het college weten een zorgwekkende trend te zien in de jeugdcriminaliteit. Deze zou namelijk steeds extremer worden, met steeds jongere daders.Hier kunnen, volgens Buyatui, jongerenwerkers het verschil maken. Ze leveren een cruciale bijdrage aan het voorkomen dat jongeren misdrijven begaan. Om jongerenwerkers extra waardering te geven voor hun belangrijke werk, vroeg Buyatui vorig jaar of de gemeente een prijs in het leven kon roepen voor ‘Jongerenwerker van het jaar’.

Omdat het college de motie daarover niet aannam, begint DENK deze nu actie zelf. Volgens de partij leveren jongerenwerkers namelijk uitstekend werk, maar er zijn maar weinig mensen die dat zien en waarderen. “Almeerse jongerenwerkers verdienen meer waardering,” zegt Buyatui.

Stemmen

Alle inwoners van Almere kunnen iemand nomineren. Een nominatie bestaat uit een motivatiebrief en een eventuele ondersteuningsverklaring van anderen die de nominatie steunen. Tot en met 1 september 2024 kunnen de nominaties worden ingediend.

De winnaar wordt op 30 september 2024 bekendgemaakt, tijdens de Voor de Jeugd Dag. Bij succes wil DENK Almere deze actie jaarlijks laten terugkeren.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bushalte Stadhuisplein vervalt tijdens Bevrijdingsfestival

De bushalte Stadhuisplein zal van 5 mei 13:00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur vervallen. Dit vanwege de drukte in Almere Stad tijdens het Bevrijdingsfestival. De buslijnen M1, M4, M5, M7, M8 en 326 komen langs deze bushalte. De bussen stoppen niet bij de halte, maar rijden wel gewoon. Uitstappen kan bij de bushaltes Station Centrum, Flevoziekenhuis of Passage.

today1 mei 2024 2


0%