Nieuws

Politie valt Almeers pand binnen vanwege onderzoek naar verdovende middelen

today15 juni 2023 65

Achtergrond
share close

In Almere heeft de politie samen met de Marechaussee en de Dienst Speciale Interventies (DSI) een inval gedaan bij een pand in Tussen de Vaarten in Almere. Kort daarna vielen ze ook bedrijfspanden en woningen op andere plaatsen binnen. Er zijn drie aanhoudingen verricht in verband met dit onderzoek.

De inval in Almere was dinsdag om 06:00 uur in de Hendrik Werkmanstraat in Almere Tussen de Vaarten. Reden voor de inval is een grootschalig onderzoek naar handel in verdovende middelen, witwassen en deelname aan criminele organisaties.

De politie laat weten dat ze, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM), al sinds 2021 bezig zijn met het onderzoek. Destijds was er nog te weinig informatie om over te gaan tot een inval, maar de afgelopen maanden veranderde de situatie.

Woordvoerder van de politie Midden-Nederland, Lieke van der Pas, legt uit hoe dat komt: “Het is eigenlijk altijd zo met onderzoeken, dat er eerst genoeg bewijs moet zijn om over te kunnen gaan op zo’n grote actie.”

Meerdere plekken

Daardoor hebben ze nu meerdere invallen gedaan in Almere, Zeewolde, Hilversum, Nijkerk, Amsterdam en Groningen. Naast bedrijfspanden zijn er ook woningen doorzocht. Bij de grootschalige actie heeft de politie grote hoeveelheden geld en waardevolle goederen inbeslaggenomen. Verder zijn er drie verdachten zijn aangehouden.

Verdachten aangehouden

Het gaat hierbij om een twee mannen van in de dertig en een 50-jarige vrouw. Eén van de mannen wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, handel in verdovende middelen en witwassen. De andere twee verdachten enkel van witwassen. Of deze verdachten uit Almere komen is niet bekend.

De politie gaat nu volop verder met het onderzoek, maar kan nog niks zeggen over eventuele uitkomsten hiervan.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Ik en mijn twee zussen, Stephanie en Patricia, zouden graag onze vader willen aanmelden. Hij woont in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten. Wij zouden namelijk willen laten weten dat we veel van hem houden en hij veel voor ons betekend. Hij is alleenstaand en we zijn blij om te zien dat hij de laatste tijd steeds meer lekker geniet met leuke uitstapjes en echt zijn eigen ding doet. Hij staat daarnaast altijd voor ons klaar: of het nou midden in […]

today14 juni 2023


0%