Nieuws

Politie pakt meerdere verdachten op na overval aan de Veluwezoom

today4 december 2023 14

Achtergrond
share close

Zaterdagavond vond een gewapende overval plaats op een pand aan de Veluwezoom in Almere. Volgens de politie werd de overval gepleegd door meerdere personen. Ze zijn in een donker gekleurde auto gevlucht. De politie heeft later alsnog zeven personen aangehouden.

De overval zelf gebeurde rond 21.30 uur ‘s avonds. Er werden in het bedrijf waardevolle spullen verkocht toen er plots door twee ‘klanten’ gedreigd werd met een wapen. De twee gingen in een auto er halsoverkop vandoor met de buit. Het duo is nog niet gevonden.

Zes uur later, rond 04.30 uur ‘s nachts, kreeg de politie opnieuw een melding binnen dat er wat aan de hand was bij het hetzelfde pand aan de Veluwezoom.

De politie rukte massaal uit en kon zeven volwassenen aanhouden die uit de regio Amsterdam en Almere komen. Wat ze daar deden en wat hun betrokkenheid is bij de overval zelf, wordt nog onderzocht.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Toch geen vier maanden treinuitval Almere-Zwolle? Project beveiligingssysteem onzeker

Het is nog lang niet zeker dat er in 2027 vier maanden lang geen treinen rijden tussen Almere Oostvaarders en Zwolle. Het plan om dat jaar uitvoerige tests te doen met een nieuw beveiligingssysteem voor treinen moet vrijwel zeker worden aangepast. Dat meldt het college van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten.  Dit voorjaar bleek al dat het project voor een nieuw beveiligingssysteem, het zogeheten European Rail Traffic Management System (ERTMS), […]

today4 december 2023 16


0%