Nieuws

Plofkraak goudhandel in Almere Centrum, EOD aanwezig voor verdacht pakketje

today22 juni 2023 36

Achtergrond
share close

Twee onbekende mannen hebben vanochtend rond 04:45 uur een plofkraak gepleegd op een goudhandel in Almere Centrum. Meerdere hulpdiensten, waaronder de politie en brandweer, hebben een groot gebied rondom de Olstgracht afgezet. Ook de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) is aanwezig omdat er nog een verdacht pakketje zou liggen.

Volgens de politie zijn er explosieven gebruikt om het gebouw binnen te dringen. Getuigen zagen donderdagochtend twee mannen vluchten in een witte auto nadat er meerdere ontploffingen te horen waren. Bewoners van de achterliggende flats mogen de woningen alleen via de achterzijde verlaten, omdat de gehele Olstgracht is afgesloten. Volgens woordvoerder van de politie is er nog weinig bekend over de buit.

 

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Arbeidsinspectie treft twee illegale medewerkers aan in Indiaas restaurant

Bij een controle van de Nederlandse Arbeidsinspectie bij een Indiaas restaurant in Almere zijn twee medewerkers aangetroffen die niet in Nederland mochten werken. Voor hen was geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd. Mogelijk kregen ze ook te weinig loon en moesten de koks te lang werken. Het Almeerse restaurant vormde volgens de Arbeidsinspectie een keten met twee andere vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Ook die restaurants zijn doorzocht. De inspectie heeft daar […]

today22 juni 2023 280


0%