Nieuws

Plan voor stadslandbouw op Odeonveld kan niet doorgaan door natte grond

today28 mei 2024 2

Achtergrond
share close

De gemeente Almere heeft geconstateerd dat het plan van het CDA, om akkerbouwgewassen te verbouwen op het Odeonveld, niet uitvoerbaar is. Het terrein langs de Cinemadreef zou te nat zijn voor landbouw, omdat de waterafvoer niet goed functioneert.

Het Odeonveld achter het politiebureau in Almere Stad is al jaren een braakliggend terrein. Het CDA wilde dat het veld, dat nu vooral uit hoog gras en onkruid bestaat, gebruikt zou worden voor stadslandbouw. Het idee was om in het voorjaar akkerbouwgewassen te verbouwen en in de winter groenbemesters te planten, zodat de gemeente niet langer verantwoordelijk zou zijn voor het onderhoud van het gebied.

Kees Sanderse van het CDA is niet tevreden met de reactie van de gemeente. “In het verleden heeft er wel degelijk akkerbouw plaatsgevonden op die kavel. Toen waren er geen problemen. Ik vraag me af waarom dat nu dan wel zo zou zijn.” Volgens hem moet de gemeente met een akkerbouwer kijken of er gewassen zijn die wel op dit perceel geteeld kunnen worden. “En dan denk ik aan arbeidsextensieve gewassen; gewassen waarbij je er niet vaak met zwaar landbouwmaterieel op hoeft.”

Volgens de gemeente is commerciele stadslandbouw niet mogelijk zonder het aanbrengen van drainage en het ophogen van de grond. Als alternatief kijkt de gemeente naar kleinschaligere, buurtgerichte stadslandbouw. Daarnaast onderzoekt ze samen met stichting Stad & Natuur de mogelijkheden voor het aanleggen van moestuinen voor scholieren.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Veelbesproken clubpsycholoog Annemieke Zijerveld vertrekt bij Almere City FC

Op sociale media heeft clubpsycholoog Annemieke Zijerveld bekendgemaakt dat ze vertrekt bij Almere City FC. Ze was twee jaar in dienst bij de club. “Wat een avontuur was het. En wat een mooie herinneringen zijn er gemaakt”, schrijft Zijerveld op X. “Toen ik twee seizoenen geleden bij Almere City kwam, had de ploeg het lastig in de Eerste Divisie. Nu is de ploeg in de Eredivisie gebleven op de prachtige […]

today28 mei 2024 6


0%