Nieuws

Plan voor bouw 831 woningen op bedrijventerrein Randstad van tafel

today1 november 2023 8

Achtergrond
share close

Er moet een nieuw plan komen voor woningbouw op bedrijventerrein Randstad. De gemeente gaat daarover in gesprek met projectontwikkelaar Seinhuis en woningcorporatie De Alliantie. Een nieuw plan is nodig omdat het oorspronkelijke plan om 831 woningen te bowuen, dat door de gemeenteraad al was goedgekeurd, niet doorgaat.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in antwoorden op vragen van BIJ1 over de voortgang van het project laten weten dat de projectontwikkelaar niet wil voldoen aan de door de gemeente gestelde voorwaarden. De Alliantie wil een eigen plan realiseren en doet dus ook niet meer mee met het aanvakelijke plan.

Bijna drie jaar geleden gaf de gemeenteraad groen licht voor de bouwplannen, maar sindsdien is er nog geen bouwvergunning aangevraagd. Maar voorlopig wordt er helemaal niet gebouwd. Dat komt dus omdat de projectontwikkelaar niet wil voldoen aan de voorwaarden van de gemeente en De Alliantie een ander plan heeft.

De gemeente gaat nu in gesprek om tot nieuwe bouwplannen te komen. Wanneer deze er zijn en om hoeveel woningen het dan gaat is niet duidelijk.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

‘Zieke mansion’ van rapper Boef in Almere te koop

In Almere Overgooi staat het huis van rapper Boef, artiestennaam van Sofiane Boussaadia, te koop. De vraagprijs van de villa, met een oppervlakte van 325 vierkante meter, bedraagt momenteel zo’n 2,1 miljoen euro. In 2019 betaalde hij 1,43 miljoen euro voor het huis in de Almeerse villawijk. Boef is nu na vijf jaar klaar om afscheid te nemen van zijn huis. Op Instagram schreef hij al: “Het is tijd voor […]

today31 oktober 2023 16


0%