Nieuws

Philadelphia wil nog een plek waar licht-verstandelijk beperkten zelfstandig wonen

today27 september 2023 6

Achtergrond
share close

Bij het Homerushuis in Almere Poort wordt dinsdagmiddag symbolisch de eerste steen gelegd voor een nieuw appartementencomplex van Philadelphia. Daar wonen straks 36 jongeren die vallen onder begeleid wonen. Jongeren met een licht tot matige verstandelijke beperking.

Volgens Roel Wieringa van Philadelphia zijn er plannen voor nog zo’n complex. Dat zegt hij in gesprek met Omroep Flevoland. De wachtlijst voor mensen die ook graag zelfstandig willen wonen is minstens net zo lang als het aantal mensen waarvoor nu gebouwd wordt in Poort.

Volgens Wieringa zijn er al gesprekken over een extra plek waar deze groep jongeren terecht kan. De bedoeling is dat het Homerushuis in Poort eind volgend jaar opengaat.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeers hondenspeelveld viert 5-jarig bestaan: ‘Niet meer weg te denken’

Het hondenspeelveld in het Laterna Magikapark vierde zaterdag het 5-jarige bestaan. Bezoekers van het veld kwamen af op de live-muziek, knutselactiviteiten en verschillende kraampjes met ‘hondensnacks’ die rondom de vaste uitlaatplek te vinden waren. Niet alle bezoekers wonen om de hoek: “Sommigen komen uit Huizen, Bussum en Amsterdam. Er is zelfs een groep uit Friesland die hier regelmatig komt. Dit is echt een drukbezocht veld”, vertelt initiatiefnemer Inge Schaefers. Ondanks […]

today26 september 2023 6


0%