Nieuws

Petitie voor het afbouwen van Kasteel Almere: ‘Van het lelijke eendje een mooie zwaan maken’

today22 mei 2024 8

Achtergrond
share close

De Almere Partij is een petitie gestart voor het afbouwen van Kasteel Almere. Ze will dat het bestemmingsplan wordt aangepast en dat er woningbouw komt. “Al meer dan 20 jaar is de aanblik van Kasteel Almere een schandvlek voor onze stad”, schrijft de petitionaris.

De bouw van Kasteel Almere ligt al sinds 2002 stil. “Het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen en van het lelijke eendje een mooie zwaan te maken waar Almeerders trots op kunnen zijn.” De petitie is op dit moment al meer dan vierhonderd keer getekend.

Volgens de Almere Partij is een consortium bereid om op deze locatie 850 woningen te bouwen. De plannen, inclusief de financiering, zijn al sinds november gereed.

Wat de gemeenteraad moet doen is het bestemmingsplan wijzigen van ‘leisure’ naar ‘woningbouw’. Het realiseren van de wijk kost de gemeente verder geen geld, wordt geconstateerd.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Werkzaamheden aan de bruggen op de Havendreef

De gemeente Almere neemt één voor één de bruggen op de Havendreef in Almere Stad onder handen. Van woensdag 22 mei tot en met dinsdag 18 juni zijn er werkzaamheden. De werkzaamheden beginnen bij de Gooisekantpoort, de eerste brug vanaf de A6. Daarna volgen de Veeregrachtpoort en als laatste is de Honkbalpoort aan de beurt. De brugleuningen van de bruggen worden ongeveer 70 centimeter hoger gemaakt. Daarnaast worden er waar […]

today21 mei 2024 1


0%