Nieuws

Petitie gestart voor behoud horecazaak De Kapitein

today22 juni 2023 40

Achtergrond
share close

Almeerders hebben een petitie gestart voor het behoud van horecagelegenheid De Kapitein in de Noorderplassen. De gemeente is namelijk zonder weten van de eigenaar, opzoek naar een nieuwe uitbater.

De petitie ‘red De Kapitein’ is inmiddels ruim 1200 keer ondertekend. Het doel is om 12500 handtekeningen in te zamelen. “Naast dat het een plek is om lekker te borrelen in de zon, is het een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en vaarfanaten uit de hele stad en een geliefde plek onder toeristen. Een tussenstop tijdens een rondje op het water en een populaire werkplek voor jongeren uit de wijk” , staat er geschreven bij de petitie.

Onderhoud steiger
De gemeente zou de grond willen verkopen omdat er volgens eigenaar Kevin van Drumpt geen geld zou zijn voor het onderhouden van de steiger. Naast de horecazaak is er op de plek ook een bootverhuur en is de haven een ligplaats voor de watersportvereniging. Nu dreigt de gemeente daar de stekker uit te willen trekken.

Volgens de eigenaar klopt er vrij weinig van de ingestuurde raadsbrief van de gemeente. Op Facebook laat hij weten enorm te zijn geschrokken. “We gaan dit natuurlijk niet zomaar laten gebeuren. We voelen ons mega gesteund dat mensen een petitie voor ons zijn gestart.”

 

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht


0%