Nieuws

‘Patiënt wordt niet de dupe van bezuinigingen Flevoziekenhuis’

today11 oktober 2023 6

Achtergrond
share close

De Flevolandse Patiënten Federatie maakt zich geen zorgen dat patiënten de dupe worden van de geplande bezuinigingen bij het Flevoziekenhuis. Dat zegt Martine Visser van de federatie, die al langer op de hoogte was van de financiële situatie van het ziekenhuis in Almere.

Het Flevoziekenhuis moet de komende drie jaar 14 miljoen euro bezuinigen. Ook is het ziekenhuis onder bijzonder beheer geplaatst door de banken, wat inhoudt dat de financiën van het ziekenhuis vaker gecontroleerd worden.

Volgens het ziekenhuis zijn er het afgelopen jaar onder meer te weinig operaties uitgevoerd en waren de energiekosten te hoog en moest er veel personeel ingehuurd worden. Bovendien heeft het ziekenhuis weinig reserves om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen.

Volgens Visser heeft de Flevolandse Patiënten Federatie al eerder gevraagd aan het Flevoziekenhuis hoe het is gesteld met de patiëntenzorg. “Maar die is gewoon op orde. Ze zorgen ook dat de patiënten daar geen last van hebben, hebben ze ons verzekerd.” Visser vindt het verder verstandig dat het Flevoziekenhuis op tijd maatregelen neemt om de financiële situatie te verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat het Flevoziekenhuis niet het enige ziekenhuis is dat moeite heeft om geld over te houden. Door onder meer de stijgende energiekosten en hoge lonen is het rendement van meerdere ziekenhuizen klein waardoor het moeilijk is om te sparen of te investeren.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Subsidie voor Almeerders die verduurzamen

Inwoners van Almere die willen verduurzamen en binnen de bebouwde kom wonen, kunnen vanaf deze week een subsidie aanvragen bij de provincie. Er is in totaal bijna 400.000 euro beschikbaar voor een aantal duurzaamheidsmaatregelen voor een aantal inwoners van alle Flevolandse gemeenten. Het gaat subsidie voor maatregelen die helpen bij opvang en hergebruik van regenwater en om vergroening van de omgeving. Voorbeelden zijn groene daken op huizen en schuren, groene […]

today11 oktober 2023 8


0%