Nieuws

Pasgeboren lammetjes na moeilijk jaar: ‘Lichtpuntje aan de horizon’

today14 februari 2024 12

Achtergrond
share close

Na een jaar met de ziekte blauwtong waardoor schapen dood gingen, is er nu vrolijk nieuws bij de schaapskooi in Almere. Er zijn weer lammetjes! Afgelopen week zijn er vijf geitjes en vooralsnog twee schaapjes geboren.

“Alle lammetjes zijn gezond en wel ter wereld gekomen”, vertelt Anita Seele van Stad en Natuur. Ergens in de komende weken komen worden er nog een paar schapenlammeren geboren. Zo is er toch een “lichtpuntje aan de horizon” voor Stad en Natuur na een zware periode.

Blauwtong

Afgelopen jaar werden de schapen van Stad en Natuur geplaagd door het blauwtongvirus. Het virus heerst vooral onder schapen, maar soms ook onder geiten en runderen. Stad en Natuur heeft door dit virus een aantal schapen verloren. “Dit jaar zijn er maar weinig lammetjes, doordat we schapen hebben verloren door blauwtong”, zegt Anita.

De lammetjes kunnen vanaf maart bewonderd worden, mits het weer goed genoeg is. Ze zullen in en rondom het Vroege Vogelbos komen te staan.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Strandfestival ZAND wordt dit jaar tweedaags festival

Strandfestival ZAND zal deze zomer niet één, maar twee dagen duren. Het festival zal plaatsvinden op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus op het strand in Almere Poort. Dat heeft de organisatie vorige week bekendgemaakt via social media. Strandfestival ZAND wordt sinds 2008 georganiseerd op het strand in Almere Poort. Hoewel het festival in 2013 en 2014 al eerder tweedaags was, besloot de organisatie destijds terug te keren naar een […]

today13 februari 2024 12


0%