Nieuws

Partijen willen meer nachttreinen tussen Almere en Amsterdam

today19 juli 2023 61

Achtergrond
share close

Tenminste vier partijen in de Almeerse gemeenteraad willen dat er vaker een nachttrein gaat rijden tussen Almere Centrum en Amsterdam Centraal. D66, GroenLinks, Bij1 en de Partij voor de Dieren willen een proef van twee jaar waarbij de nachttrein rijdt op vrijdag en op zaterdag. De motie over de nachttrein wordt donderdag ingediend bij de Politieke Markt.

De partijen vragen aan het college van burgemeester en wethouders om een aanvraag in te dienen bij de NS voor een nachttrein. De vier partijen vinden de huidige vervoersmogelijkheden in de nacht niet voldoende. Momenteel rijdt alleen een trein van Arriva in de nacht van vrijdag op zaterdag. De route gaat van Schiphol naar Groningen en stopt daarbij in Almere en Lelystad.

In de motie wordt ook gevraagd of gekeken kan worden om de nachttrein te laten stoppen op andere stations in Almere.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Paviljoen Museum M wint belangrijke Italiaanse prijs

Studio Ossidiana, de ontwerper van een Italiaans paviljoen dat onderdeel uitmaakt van Museum M in Almere heeft een architectuurwedstrijd gewonnen. Ze hebben de prijs gewonnen in de categorie ‘architecten onder de 35 jaar’. De architectuurprijs ‘premio Italiano di architettura‘ wordt uitgereikt aan Italiaanse ontwerpers. Directeur van Museum M, Denise de Boer, vertelt dat het bijzonder is dat de architecten de prijs hebben gewonnen. “Het paviljoen is het eerste fysieke gebouw dat Studio Ossidiana […]

today19 juli 2023 28


0%