Nieuws

Overkapping busstation nog niet af door regenachtige weer

today23 oktober 2023 6

Achtergrond
share close

Busstation ‘t Oor over de A6 in Almere Stad is sinds zaterdag weer open maar de nieuwe overkapping is nog niet af. Bussen stoppen nu op het station maar passagiers werden nog wel nat omdat het dak dus nog niet af is.

Afgelopen zomer dachten ze dat reizigers vandaag droog zouden staan, maar in de tussentijd is de overkapping nog niet af. “We zijn inmiddels begonnen met het aanbrengen van het foliedak,” zegt projectleider Paul van Bakkum. “Zoals je hierboven kan zien is het eerste deel dichtgezet. Maar helaas, door het weer gaat het ook trager.”

Na jaren vertraging was de verwachting dat het station vandaag officieel geopend kon worden. Maar ook deze keer is dat niet gelukt. Hier en daar spoelt er ook nog regenwater tussen de kieren van het dak door. “Aan de rand van de dakconstructie moet nog een cosmetisch stuk beplating komen”, legt Van Bakkum uit. “Er moet een stuk staal geplakt worden maar helaas, met dit weer kunnen we het niet aanbrengen.”

Nog een maand

Reizigers lijken er zich niet druk om te maken. Die zijn vooral nog aan het zoeken waar de bussen staan. “Het ziet er best bijzonder uit”, zegt een man die vol bewondering naar het nieuwe busstation kijkt. “Daar moet ik ze wel punten voor geven.”

Als het even meezit de overkapping over een maand wel af. “Er is nu een baan van het dak overkapt,” vertelt Van Bakkum. “Aan de andere vleugel moet dat ook nog gebeuren. Op de uiteinden en in het midden komen nog heldere foliedelen en dan staan we gelukkig straks allemaal droog.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in Almere

Naar een lichtkunstfestival, actieve uitjes doen in de herfstvakantie of meedoen aan een sportevenement? Bekijk hier wat er allemaal te doen is dit weekend in Almere.  1. Lichtkunstfestival ALLUMINOUS Wanneer: Vrijdag 20 oktober tot zondag 29 oktober van 19:00 tot 23:00 uur Waar: Weerwater Entree: Gratis Lichtkunstfestival ALLUMINOUS komt deze herfstvakantie weer terug. Tijdens dit festival kunnen bezoekers elke dag na zonsondergang een wandeling rond het Weerwater maken. Onderweg komen ze theatrale lichtkunstwerken en installaties tegen. Er zijn […]

today20 oktober 2023 7


0%