Nieuws

Overdag afsluiten ingang Almere Centrum werkt volgens NS: minder incidenten

today19 oktober 2023 5

Achtergrond
share close

Het aantal incidenten met zwartrijders op het station Almere Centrum en in de trein is door het plaatsen van hekken bij een ingang van het station aanzienlijk afgenomen. Dat meldt de NS.

Begin augustus werd de ingang afgesloten om mensen zonder geldig vervoersbewijs zoveel mogelijk op het perron te weren. Zij maakten vaak gebruik van deze ingang door de poortjes te forceren. Omdat de trap relatief weinig gebruikt wordt, is er ook geen toezicht en weinig sociale controle.

“Almeerders de dupe”
De VVD in de gemeenteraad van Almere was ongelukkig met de situatie en drong bij het gemeentebestuur aan om de ingang weer standaard te openen en meer toezicht in te voeren. De partij noemt het “onbegrijpelijk dat de daadwerkelijke problemen onvoldoende worden aangepakt en Almeerders dus de dupe worden van overlastgevers.”

De NS had liever ook een andere oplossing gezien, maar in overleg met ProRail en de gemeente Almere is gekozen voor deze oplossing. Een andere mogelijkheid was er volgens de partijen niet.

De zwartrijders kunnen volgens de NS agressief worden als ze worden betrapt. Dat veroorzaakt een onveilige situatie voor het personeel en de reizigers. Het afsluiten van de ingang buiten de spits duurt in totaal zes maanden en wordt begin volgend jaar geëvalueerd. Dan wordt ook duidelijk om welke afname van het aantal incidenten het gaat.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Verhoging belasting kost kleine brouwerijen zoals Almeerse Stijl de kop: ‘Nu al lastig’

Vanaf 1 januari gaat de belasting over bier omhoog. Dat komt doordat de accijnzen anders berekend gaan worden. Een speciaalbiertje zou daardoor tot wel 20 cent duurder kunnen worden. Klinkt niet veel, maar voor kleine brouwerijen zoals de brouwerij Stijl uit Almere heeft dat grote gevolgen. Accijns is een zogeheten verbruiksbelasting op bepaalde goederen, zoals alcohol, tabak en benzine. Hoe meer alcohol, sigaretten of benzine je koopt, hoe meer je […]

today19 oktober 2023 6


0%