Nieuws

Opvang asielzoekers in brandweerkazerne verlengd tot 2026

today25 juni 2024 7

Achtergrond
share close

De gemeente Almere verwacht in de zomer van 2026 de nieuwbouw van het AZC aan de Engelse Mijl te kunnen opleveren. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de noodopvang voor asielzoekers in de voormalige brandweerkazerne op bedrijventerrein Markerkant tot de oplevering van de nieuwbouw te verlengen.

De oude brandweerkazerne is sinds de zomer van 2022 in gebruik voor de noodopvang van asielzoekers. Het pand kwam beschikbaar nadat de brandweer naar een nieuwe kazerne in Poort verhuisde.

Hoewel het gebouw eigenlijk niet geschikt is voor een opvangcentrum, blijft de gemeente de opvang gedogen vanwege de landelijke asielcrisis.

Nieuwe locatie opvangcentrum

Vorig jaar december besloot de gemeente dat de brandweerkazerne nog een jaar als noodopvang gebruikt mag worden. De gemeente laat weten dat het inmiddels duidelijk is geworden dat per 1 augustus 2024 een nieuwe locatie voor de opvang van asielzoekers wordt gebouwd op het AZC aan de Engelse Mijl in Tussen de Vaarten.

De nieuwbouwlocatie is naar verwachting augustus 2026 klaar. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Almere verzocht om de noodopvang aan de Markerkant 15-13 te verlengen tot de oplevering van de nieuwe AZC.

De gemeente is daarmee akkoord gegaan, op voorwaarde dat er geen sprake is van overlast. Volgens de gemeente zijn er geen meldingen bekend van overlast door bewoners van de oude brandweerkazerne.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Collecteweek stichting Opkikker: ‘Ze hebben zo’n dag heel hard nodig om door al die rotdagen heen te komen’

Almeerse collectanten gaan volgende week weer langs de deuren om geld in te zamelen tijdens de jaarlijkse collecteweek van Stichting Opkikker. De stichting gebruikt het opgehaalde geld om bijzondere dagen te organiseren voor gezinnen met een langdurig ziek kind. De collecteweek vindt in Almere dit jaar plaats van 1 tot 6 juli. De Almeerse Patricia Hendriks, is al jaren vrijwilliger bij Stichting Opkikker. “Het is heel dankbaar werk”, zegt ze. […]

today25 juni 2024 2


0%