Nieuws

Opnieuw schade door lekkage station Almere Centrum

today10 mei 2023 133

Achtergrond
share close

De lekkage in station Almere Centrum is dinsdag nog niet verholpen. De oorzaak van het lek blijkt anders te zijn dan eerder werd gedacht, meldt de NS. De Döner Company in de stationshal moest in de loop van de dag opnieuw dicht vanwege het water dat naar beneden kwam.

Maandag leek het erop dat de spoorbakken die boven de stationshal liggen het regenwater lekten, maar nu blijkt na nieuw onderzoek van de NS, ProRail en de gemeente Almere dat het defect zit in de waterafvoer van het fietspad. “De draingoten van het fietspad boven de stationshal blijken te lekken”, aldus de NS.

Topprioriteit
Door het water was de elektrische deur van de dönerzaak maandag kapot gegaan. In de middag kon de winkel weer open, maar dinsdag moesten ze na regenval opnieuw sluiten. De NS baalt hiervan. “Het is onze topprioriteit om ervoor te zorgen dat zij morgen weer gewoon open kunnen”, laat de NS weten. Ze hebben een aannemer gestuurd om het lek te dichten met een tijdelijke voorziening.

Het station is de afgelopen tijd grondig verbouwd. “We hebben in feite elke steen die daar stond aangeraakt en veranderd”, vertelde de bouwmanager van ProRail eerder. De komende tijd gaan ProRail en de gemeente Almere onderzoek doen naar wat er precies kapot is en hoe dat uiteindelijk op te lossen is.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

De belangrijkste vrouw in mijn leven is mijn moeder. Ze staat wekelijks voor zowel mij en mijn zus klaar en helpt met de opvang/verzorgen zodat wij aan onze carrière kunnen werken. Ook wanneer een avondje stappen op de planning staat, is zij daar om de kids op te vangen. Geen zin om te koken? Bel ma! Al met al een aanslag op haar lichaam als die hulpvragen. Even goed ontspannen en genieten zal ze zeker waarderen.

today9 mei 2023 7


0%