Nieuws

Opkomst Tweede Kamerverkiezingen in Almere laagste ooit

today24 november 2023 48

Achtergrond
share close

De opkomst bij de Tweede Kamerverkiezingen is uiteindelijk uitgekomen op 67,4 procent. Dat is voor Almere het laagste percentage ooit. Een derde van alle stemgerechtigden in de stad bleef thuis. Alleen in Rotterdam, Medemblik en Heerlen gingen minder mensen naar de stembus.

De Almeerse opkomst van 67,4 procent moet teleurstellend zijn voor de nieuwe burgemeester Hein van der Loo. Die heeft zich de afgelopen tijd juist enorm ingezet om de opkomst omhoog te krijgen.

Van der Loo riep Almeerders onder andere op om te stemmen via (sociale) media en stuurde 18-jarigen een kaart. De burgemeester deed dit nadat bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 minder dan 40 procent van de stemgerechtigden naar de stembus ging en bij eerdere landelijke verkiezingen ook al lage opkomstcijfers waren.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Aantal auto-inbraken in Almere dit jaar met 15 procent gestegen

Uit een recent onderzoek van prijsvergelijker Independer blijkt dat er dit jaar bijna 15 procent meer auto-inbraken in Almere zijn gepleegd ten opzichte van vorig jaar rond dezelfde periode. In Almere en Lelystad is het aantal inbraken in auto’s fors gestegen. Independer baseert deze cijfers op basis van data van de politie. Almere bij hoogste stijgers auto-inbraken per gemeente De provincie Flevoland heeft dit jaar de twijfelachtige eer om zich […]

today23 november 2023 22


0%